Jump to content

Najam stana i vlasnički list


MalaMara

Preporučene objave

Moj djed je vlasnik stana, odnosno stan je još u otplati i vlasnički list nije još nikada izdavan.

Djed je dementan i odvjetnik je rekao da ne postoji način da netko, osim djed podigne vlasnički list, te smo sklopili Ugovor o punomoći za najam stana, s kojim sam ja dobila pravo davati taj stan u najam i poduzimati sve pravne radnje vezano za najam stana.

 

Međutim, sada sam našla najmoprimca i pri pokušaju da na policiji prijavim njegovo boravište, službenica je tražila vlasnički list i potvrdu o kućnom broju.

 

Sad sam u situaciji da imam punomoć da dam stan u najam, a istovremeno nisam u mogućnosti najmoprimcu prijaviti boravište, što njemu apsolutno ne odgovara.

 

Može li mi netko objasniti na koji način riješiti ovu situaciju i tko je ovlašten zahtijevati vlasnički list, te što je sa vlasničkim listom stana koji još nije potpuno otplačen?

 

Osim toga, u punomoći stoji da sam ovlaštena poduzimati sve pravne radnje u vezi sa najmom stana,jednako kao i vlasnik. Zanima me da li je moguće da je u toj odredbi sadržano moje pravo da zahtijevam izdavanje vlasničkog lista?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,djed je vlasnik jer ako je stan u otkupu tada je predavao, nakon potpisivanja ugovora o otkupu, papire na sud. To se zove polaganje ugovora u zemljišnim knjigama,nakon cega je podnesen prijedlog za upis prava vlasnistva.Zemljišnoknjižni izvadak (u praksi često nazivan gruntovnica, vlasnički list , zk izvadak ili izvadak iz knjige položenih ugovora, vlastovnica) predstavlja javnu ispravu kojom se dokazuje vlasništvo nad nekretninom,,te glede toga kako su zemljisne knjige javne i vi imate pravo podignuti z.k.izvadak na bilo koju nekretninu,za koju imate interes,sto ce te platiti oko 20 kuna,a za provjeru stanja možete koristi i web stranice ministarstva pravosuđa:http://e-izvadak.pravosudje.hr/home.htm pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija