Jump to content

Nadležnost suda u žalbi na ovrhu


JOPA28

Preporučene objave

Dobila sam prijedlog za ovrhu od digi tv za račune iz 2009. Dali je tu zastara 1 godina? Putem maila sam se s njima dogovarala o preuzimanju opreme i plaćanja duga. Dali to dopisivanje prekida zastaru i ona počinje ponovo teći od dana kada sam im slala mail ili mail ne prekida zastaru? I ukoliko dođe do suda jer planiram pisati prigovor na prijedlog za ovrhu koji sam dobila prije tri dana koji sud je nadležan jer u ugovoru koji sam potpisala u 2009 godini piše da je u slučaju spora nadležan sud u Zagrebu. Zar ne bi trebao biti nadležan sud koji je meni najbliži,ja sam iz Vinkovaca? Ako dobijem taj spor,a ako budem morala na sud u Zagreb dali tužitelj snosi moje troškove dolaska,prijevoza u Zagreb i na koji način? Za prigovor imam rok 8 dana. Dali u roku tih 8 dana javni bilježnik mora dobiti taj prigovor ili je bitno da do isteka osmog dana ja to preporučeno s povratnicom pošaljem pa tu imam dokaz da sam poslala u roku 8 dana? Znam da sam puno toga pitala,ali nemam koga drugog pa molim da mi odgovorite što prije i unaprijed puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zastara potraživanja za telefon ,rtv,komunalne usluge je godinu dana od dospjeća svakog pojedinog računa. i digi tv spada u navedenu kategoriju.

 

uz rješenje o ovrst morao je stići i prijedlog za ovrhu iz kojeg se vidi kad je isti prijedlog zaprimljen kod javnog bilježnika. dospjeli račun -prijedlog za ovrhu = ili više od godinu dana nastupila je zastara potraživanja duga.

 

žalbu treba pisati javnom bilježniku koji je donio rješenje o ovrsi u roku 8 dana po uputi o pravnom lijeku

ako nije nastupila zastara troškovi će biti povečani .

dopisi ne prekidaju zastaru (samo tužba ili prijedlog za ovrhu)

osporavati ovrhu u cijelosti zbog zastare (ako je nastupila zastara)

osporavati nadležnost suda u Zg.

 

pročitati Zakon o obveznim odnosima (ugovori,zastara ...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija