Jump to content

Odšteta za odsječeni dio prsta


Mariva

Preporučene objave

Imam jedno pitanje. Suprug je stradao na nogostupu Nove Branimirove kada je istovarivao stvari iz auta. Naišao je biciklist velikom brzinom i odsjekao mu dio malog prsta koji je prilikom obrade u bolnici djelomično amputiran. Interesira me kakva su moja prava s obzirom na to da je biciklist pobjegao s mjesta udesa, autoosiguranje ne prihvaća ovu nesreću jer biciklisti nemaju nikakvo osiguranje, a policija nije niti pitala kako izgleda počinitelj tog djela već se orijentirala na to da auto nije niti trebao biti parkiran na tom mjestu iako se dobro zna i vidi da na Novoj Branimirovoj nema mjesta ispred kuće na kojem bi se moglo drugačije parkirati te nam još prijeti i tužba za nepropisno parkiranje. Dakle žrtva postaje progonjena, a što je s počiniteljem. Što se tu može napraviti, dali postoji kakav pravni postupak kojim se može doći do odštete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tu može napraviti

 

bojim se da se u slucaju bicikliste mora pronaci vozac bicikla.

 

inace, navodi o nepropisno parkiranom vozilu nemaju nikakvog znacaja, vas suprug koji doduse je nepropisno parkirao vozilo u prometnoj nesreci nije krsio propise o sigurnosti prometa jer je u njoj sudjelovao kao pjesak pa to sto se prethodno, kao vozac, nepropisno parkirao nema nikakve veze dok je biciklist, koji je za svoje kretanje koristio nogostup, iskljucivo odgovoran, stovise spretniji drzavni odvjetnik bi ovdje zasigurno izvukao i namjeru, bicikl je vozilo i on uopce ne smije prometovati nogostupom.

 

sto se tice prekrsajne odgovornosti zbog nepropisnog parkiranja, ona postoji, a od prekrsajne odgovornosti vas ne oslobadja cinjenica da se "ispred kuce ne moze drugacije parkirati", u tom slucaju se "ispred kuce" ne smije parkirati uopce. parkiranje na nogostupu je 400kn prek. kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija