Jump to content

prometni prekrsaj???


ana.borov

Preporučene objave

Ovisi o ozljedama pješaka, ako su teške a brzo se oporavio, slijedi (najčešće) uvjetna kazna zatvora i nešto novaca za troškove kaznenog postupka, ako su ozljede lake prekršajna kazna cca 3.000 kuna i gubitak vozačke dozvole na par mjeseci.

 

Obično su kazne po prekršajima prilično bolnije od kazne po kaznenim djelima jer između policije i suda nema državnog odvjetništva koji u gro slučajeva zauzmu ulogu kočničara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,premalo je cinjenica na temelju kojih bi se eventualno dati nekakav odgovor.U ocima naroda vozac je uvijek kriv ako je ostvario kontakt sa pjesakom,ali to nemora da bude tako npr.vozilo se krece kolnikom,s njegove desne strane pjesak pokusa preci kolnik i ostvari kontakt sa bocnom stranom vozila,u takvoj situaciji tesko da bi vozac imao odgovornosti,dok bi prelazak kolnika s lijeve strane u odnosu na vozilo,dalo vozacu siroko vidno polje te bi se po potrebi mogao zaustaviti ili smanjiti brzinu kretanja.Postoji mogucnost da pjesak prelazi u raskrsnici sa bocnim putem gdje nema obiljezenog pjesackog prelaza,te je vozac prilikom skretanja u bocni put,duzan propustiti pjesaka.Bez obzira da li je moguce odrediti brzinu kretanja vozila,vozac je duzan prilagoditi brzinu kretanja vozila,uslovima i stanju puta,atmosferskim prilikama i drugim okolnostima na putu,da se u datom momentu moze zaustaviti pred bilo kakvom preprekom na putu..Znaci kao sto kaze moderator,bez uvida u policijski zapisnik,nista se nemoze sa sigurnoscu reci.Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puno vam hvala na informacijama!

jos je nekoliko stvari koje me zanimaju....

nesreca se desila u gradu u kojem ne zive ni vozac ni pjesak, al je sud u tom gradu nadlezan, medutim, obzirom da su oboje iz drugog (istog) grada je li moguce promijeniti sud?

takoder me interesira, obzirom da je proslo vise od dvije godine od nesrece, je li moguce da je doslo do zastare (makar ako bude rijec o prekrsaju)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija