Jump to content

razvod u drugoj drzavi


srecica

Preporučene objave

razvodim se u drugoj drzavi pa me intersira da li moj muz moze pokrenuti kakav postupak protiv mene u hrvatskoj. u hr smo prijavljeni na istoj adresi (gdje on trentno boravi i od tamo dolazi na sud) pa nemam mogucnosti provjeriti da li mi stize kakav posta na tu adresu. da li je nuzno potrebno da dolazim u hr i mjenjam adresu boravista? kakva je procedura da se razvod i skrbnistvo nad djecom prizna u hr jednom kad bude ovdje zavrsen postupak?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
da li je nuzno potrebno da dolazim u hr i mjenjam adresu boravista? kakva je procedura da se razvod i skrbnistvo nad djecom prizna u hr jednom kad bude ovdje zavrsen postupak?

 

1. Savjetujem da prijavite boravište. Naime, sud sva pismena dostavlja tuženiku na adresu koja je naznačena u tužbi, a ako se dostava ne može izvršiti na tu adresu onda se od policije pribavlja podatak o vašoj adresi. Ako se vaša adresa ne može utvrditi ni putem policije, tada vam se u sudskom postupku postavlja privremeni zastupnik. Preporučujem da nakon što prijavite novo boravište, kod općinskog suda provjerite da li se protiv vas vodi kakav postupak.

 

2. Morate podnijeti prijedlog za prizanje strane sudske odluke kod općinskog suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija