Jump to content

centralno grijanje i naplata neisporucene usluge


Jeja051

Preporučene objave

Lijep pozdrav..

Trebam pomoc, naime zivim u stambenoj zgradi , zajedno sa jos 2 zgrade spojeni smo na kotlovnicu koja je pod privatnom firmom.. Problem je u tome sto od nas zahtjevaju mjesecno plaćanje grijanja u iznosu od 1050 kn a radijatori su maloreceno hladni.. i to vec godinama.. Na sve strane se zalimo i bunimo medjutim svi lopticu prebacuju lijevo desno.. firma koja je zaduzena za toplanu prebacuje na upravitelja , upravitelj na predstavnika stanara i tako u krug.. Ne platimo li posalju ovrhu sjednu na placu i dovidjenja.. Nije mi jasno do kada moram placati uslugu koju ne dobijam , kome da se zalimo, da li da dizemo tuzbu??? i protiv koga?? Trazili smo da nam iskopcaju, fizicki maknu radijatore iz stana jer zaista ne mogu i ne zelim placati nesto sto nemam (toplinu) no kazu da je to nemoguce.. Molim vas pomozite mi nekim savjetom ili me uputite nekom odvjetniku koji se bavi takvim stvarima jer ne znam puno o zakonu ali svejedno mislim da je apsurdno mjesecno placati uslugu koje zapravo nema , zavrsiti na sudu-ovrha bez da se pozove nas kao tuzenike da damo izjavu zasto ne placamo...

Unaprijed hvala na svakom savjetu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pismeno preporučeno distributeru toplinske energije uputite zahtjev da ispune svoju ugovorenu obvezu (sa njima ste potpisali ugovor ?)

ako i nakon poziva ne izvrše svoju ugovorenu obvezu podnesite tužbu za raskid ugovora zbog neizvršavanja ugovorene obveze.

 

ili pozovite stručnjaka (sudskog vještaka ) da izvrši procijenu situacije i mogućnosti izdvajanja iz sistema grijanja i izradite svoj sistem grijanja.

 

pretraži sudsku praksu Ustavnog suda /SPIS: U-III / 2774 / 2003/

 

http://www.jutarnji.hr/tko-se-izdvoji-ne-mora-placati-zajednicko-grijanje/15820/

 

http://www.kaportal.hr/toplana-obmanjuje-potrosace-rozp

 

http://sljeme.usud.hr/usud/praksaw.nsf/0/C12570D30061CE53C1257115004B872B?OpenDocument

 

http://trend.com.hr/trend-portal/vijesti/3260-udruge-porucuju-evo-kako-se-iskljuciti-iz-sustava-toplane

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija