Jump to content

Spor pobijedio kako uknjiziti vlasnistvo


tokasi

Preporučene objave

Vodio sam spor protiv zemljisno knjizi lopova oko 12 godina radi jedne nekretnine. Vec u pocetak je bilo jasno da su ti ljudi bili zemljisnoknjizni lopovi, samo je problem da u Hrvatskoj sporovi traju tako dugo. Dosta je trajalo dugo dok su moji nesporni dokazi doneli nespornu presudu/rjesenje (1. i 2. stupanjskog). 12 godine nisam mogao koristiti svoju nekretninu zato sto su se druge osobe upisali kao vlasnici. Taj spor je bio jedina farsa i da se to moze desiti u Republici Hrvatske je samo bruka, nista drugo.

 

Da je to sad zadnje stanje i da bi se ja mogao upisati kao stari i novi vlasnik bi bilo lijepo ali farsa i igra ide dalje.

 

Ovako se desilo na kraju: Presuda se prima sluzbeno koju je protivnik izgubio. Protivnik nakon toga prodaje nekretninu trecoj osobi (valjda rodjak, drugo prezime). Ta treca osoba se uknjizuje kao novi vlasnik na temelju ugovora o kupoprodaje, ipak sto postoji zabiljezba spora.

 

I to sve dok predmet nije zavrsen cjelokupan (zato sto se na presudu protivnki zalio na drugostupanjski)!

 

I sta sad da ucinim? Sad mora valjda da se tuzi taj novi vlasnik. Sto znaci mogu planirati da imam jos 5 godine cekati dok se to sve zavrsi!

 

Sto protivnik moze taku igru igrati meni nije jasno!

 

Ima neko neki zavjet sto mogu uciniti? To sve nije normalno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužbom traži da sud kupoprodajni ugovor ukine .

kupoprodajni ugovor je fiktivan .treba utvrditi dali je nekretnine doista plaćena

ili je "plaćena " da bi se mogao izvršiti prijenos vlasništva.

kupoprodajni ugovor je protivan ustavu i zakonu ,ništetan .

prdavatelj je znao šta ga čeka pa je nekretninu kao prodao.

na ništetnost ugovora se trebaš pozvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

treba utvrditi dali je nekretnine doista plaćena

ili je "plaćena " da bi se mogao izvršiti prijenos vlasništva.

 

Sta ima od toga ako se utvrdi kako je placena?

 

Ostaje kako je, protivnik je izgubio spor a novi kupac se upisao ipak sto postoji zabiljezba spora koji je prodavac izgubio. To znaci novi upisani vlasnik, nije vlasnik nekretnine posto prodavac u trenutku prodaje nije bio vlasnik nekretnine.

 

Ozbiljan kupac bi pogledao kako se zavrsio spor pre nego sto kupuje nekretninu. Pa mislim da ozbiljan kupac nebi uopce kupio nekretninu ako postoji zabiljezba spora. Nema logike da netko kupuje nekretninu od prodavaca koji je izgubio spor. To je samo dugovlacenje nista drugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,imali ste propust u svemu tome,nekazem da vi necete dobiti i tuzbu protiv novog upisanog vlasnika,ali kako kazete,proces se razvuce u nedogled.

Vi ste mislili da ste zabiljezbom spora osigurali otudjenje nekretnine,medjutim sama zabiljezba nesto predstavlja postenim osobama,koji ce provjeriti zemljisne knjige i odustati od takve kupoprodaje.U tuzbi ste trebali predloziti donosenje privremene sudske mjere osiguranja u smislu zabrane daljnjeg prometa nekretninom,te bi ista mjera proizvela svoje ucinke,a z.k.ured bi odbio svaki prijedlog za upis prava vlasnistva,te glede toga,posto ce te pokretati novu parnicu,imajte to na umu.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tuzbi ste trebali predloziti donosenje privremene sudske mjere osiguranja u smislu zabrane daljnjeg prometa nekretninom,te bi ista mjera proizvela svoje ucinke,a z.k.ured bi odbio svaki prijedlog za upis prava vlasnistva,te glede toga,posto ce te pokretati novu parnicu,imajte to na umu.

Pozdrav

 

To znaci ako je protivnik to vec jednom ucinio moze se pretpostavljati da bi i ovaj novi "kupac" to isto mogao uciniti. Onda bi se igra igrala dalje i dalje. Dobro, mislim da privremena mjera ima to sprijeciti. Hvala.

 

Ima jos nesto sta bi mogao uciniti za moje osiguranje?

 

Mislim jedino sta mi padne na pamet je da pisem pozurnice na Zupanijski sud da bi se predmet sto brze okoncao. Ali i te pozurnice nista ne trabaju znaciti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija