divljazvijer objavljeno: 10. studeni 2012. objavljeno: 10. studeni 2012. .... pišem žalbu na neki natječaj kao dugotrajno nezaposlena, pa ne mogu naći podatke na netu. Primljena je osoba koja je bila zaposlena, a ja sam traženi posao radila 30 g, uz to tražila se SSS, a cura ima i fax. Bila je u radnom odnosu do 31.10.vidjela sam radnu knjižicu, a na odluci o izboru kandidata piše s početkom rada 1. studenog. Zna tko ? -primanje kandidata sa većom stručnom spremom -zasnivanje radnog odnosa na državni blagdan 10X Citiraj
divljazvijer odgovoreno: 19. studeni 2012. Autor odgovoreno: 19. studeni 2012. Saznala - pa ako nekog zanima: Ne postoji zakonska odredba koja bi poslodavcu zabranjivala da zaposli osobu s višom stručnom spremom nego što je to predvidio u uvjetima natječaja te je stoga takvo postupanje poslodavca dozvoljeno. Naime, poslodavac u natječaju postavlja minimalne uvjete koji su potrebni za određeno radno mjesto, što ne treba smatrati kao zapreku da zaposli osobu koja ima viši stupanj obrazovanja ili je po drugim osobinama i znanjima stručnija od traženog. Što se tiče drugog pitanja, Zakon o radu ne zabranjuje da se ugovor o radu zaključi na državni blagdan ili na dan koji je inače neradni. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.