mmajcen objavljeno: 17. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 17. studeni 2012. Otvorio sam obrt sa sljedećim djelatnostima: NKD 18.12 Ostalo tiskanje NKD 18.13 Usluge pripreme za tisak i objavljivanje NKD 73.11 Agencije za promidžbu (reklamu i propagandu). Želim tiskati na majice, upaljače, kemijske olovke i sl.. E sad, moj knjigovođa kaže da ja nesmijem kupiti upaljače, na njih otisnuti što već mušterija hoće (sitotisak) i onda ih prodati mušteriji i na računu zaračunati upaljače+tisak jer da je to onda trgovina, a ja nemam registriranu trgovinu, nego da mi upaljače mora donijeti mušterija i da onda ja na njih otisnem što treba i zaračunam si samo uslugu tiskanja. Isto tako vrijedi za tisak na majice i dotisak na kalendare. Napominjem da nemam namjeru stavljati maržu na nabavnu cijenu upaljača (uvečavati ulaznu cijenu), napraviti otisak i onda ih prodati mušteriji, nego samo: nabavna cijena + usluga tiskanja = cijena za mušteriju. DA li je za sve gore navedeno potrebno registrirati i djelatnost trgovine ? Napominjem da znam obrte koji uredno to rade bez registrirane djelatnosti trgovine. Molim nekog ako zna za savjet iz prve ruke ... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ninohr odgovoreno: 18. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2012. upaljaci su repromaterjal Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mmajcen odgovoreno: 18. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2012. Da, moje je razmišljanje slično, jer onda bi i papir na kojeg nešto isprintam i to prodam isto bila trgovina. Na žalost trgovinu nisam registrirao jer nemam potrebnu stručnu spremu i jer mi to onda komplicira stvari (minimalni tehnički uvjeti, skladište ...). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
DubravkaDuda odgovoreno: 10. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 10. ožujak 2016. (uređeno) Mislim da nije potrebno registriranje trgovačke djelatnosti u ovom slučaju, s obzirom da znam mnoge firme koje se bave tiskom na razne materijale, a da se u registru ne vode pod trgovinom. uređeno: 10. ožujak 2016. od G-man reklamiranje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.