parni objavljeno: 22. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 22. studeni 2012. Pokrenuo sam tužbu protiv ministarstva financija pred općinskim sudom zbog po mome mišljenju nezakonite ovrhe nad mojoj nekretninom. U međuvremenu sam dug u iznosu od cca 150000 kuna platio. U dogovoru sa sudom i državnim odvjetnikom dogovorili smo da povučem tužbu i da svaka strana snosi svoje troškove. Državni odvjetnik se obavezao da će brisanje tereta na nekretnini obaviti u roku od 20 dana, ali tu obavezu nije ispunio (prošlo već 60 dana ). Pošto su me već financijski i moralno iscrpili dugotrajnim postupkom razmišljam da ja sada tužim njih zbog naknade štete. Mislio sam dizati kredit, ali ne mogu dok se to ne skine. Molim da mi se javi odvjetnik s prijedlogom na p.m. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 22. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 22. studeni 2012. pogrešno ti je mišljenje. ako si dugovao za porez koji si i platio ovrha nije bila nezakonita. od porezne traži brisovno očitovanje i do gruntovnice podnijeti zahtjev za brisanje hipoteke. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
parni odgovoreno: 23. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 23. studeni 2012. Nije uopće bitno da li je ovrha zakonita ili nezakonita niti je to bit pitanja (neda mi se to sada detaljno obrazlagati). Bit je u tome da smo se pred općinskim sudom ja i državni odvjetnik nagodili uz njegovu pismenu obvezu da će mi skinuti teret s nekretnine uz rok od 20 dana, ali je prošlo više od 6o dana , a to nije napravio...Također tražim odvjetnika koji će me savjetovati i zastupati jer zbog toga trpim štetu,,, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
parni odgovoreno: 8. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2012. Sudska odluka, tj. nagodba još nije provedena pa još jedan put tražim pomoć odvjetnika. Da li imam pravo na naknadu štete? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
parni odgovoreno: 12. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2013. U međuvremenu sam napravio predugovor o kupoprodaji jednog dijela nekretnine, ali uz uvjet da skinem teret s nekretnine u roku od 15 dana s vlasničkog lista. Pošto to nisam uspio stranka je odustala od kupnje. Također nemogu ni kredit dignuti zbog ovrhe. Molim odvjetnika s područja Splita koji bi me zastupao jer mislim da je nastupila stvarna šteta Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
parni odgovoreno: 20. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 20. siječanj 2013. Molim da mi se jave odvjetnici iz Splita. Zahvala onim koji su mi se javili iz ostalih krajeva, ali zbog troškova prednost imaju odvjetnici iz Splita. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.