Jump to content

alimentacija-ovrha na pokretninu


sretnamama

Preporučene objave

Vi ste u vašem ranijem postu naveli da ste se razveli prije nekoliko mjeseci i da bivši ne plaća alimentaciju.

Dakle, prije nekoliko mjeseci. Taj dug vjerujem nije tako visok, pa čak i s kamatama. Da bi se išlo na ovrhu, konkretno na automobil, morate računati i na troškove sudskog postupka, troškove odvjetnika i sl. Pitate da li vam se to isplati? Gledajte, troškovi odvjetnika nisu mali, a sudskih pristojbi možda možete biti oslobođeni, a možda i ne. A, također ste naveli da će možda i auto prepisati na neku drugu osobu. Pa prije upuštanja u bilo što provjerite je li on i dalje vlasnik automobila. U svakom slučaju, postupak nije jeftin i traje prilično dugo. A da, kako sam vam već jednom savjetovala, pokušate ovrhom na mirovine ili nekretnine njegovih roditelja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam sličan problem. Razvela sam se prije oko godinu dana. Bivši suprug ne plaća alimentaciju, ali je u međuvremenu kupio novi auto, kaže na kredit. Auto je vrijednosti od oko 12 do 15 000 Eura.

Zanima me, dali mogu tražiti ovrhu na pokretninu koja je kupljena na kredit ili tražiti da proda auto, otplati kredit te s tim novcima koje odvaja za automobil, poćne plaćati alimentaciju redovno, a ne polovicu određene svaki drugi treći mjesec?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je auto zaista kupio na kredit, dakle, auto nije u njegovom vlasništvu sve dok ga ne otplati, pa tako i ne možete tražiti ovrhu na nešto što nije upisano kao njegovo vlasništvo. Zašto ne tražite ovrhu na plaću? Jer ako je kupio auto na kredit, za pretpostaviti je da je i zaposlen. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, zaposlen je. Najbolje rješenje, a i najjeftinije, je da napravite prijedlog ovrhe na plaću (ukoliko je presuda pravomoćna). Prijedlog predate prvostupanjskom sudu, i svakako stavite napomenu da tražite oslobođenje sudskih troškova. Nakon toga sud donosi rješenje o ovrsi na plaću, ako imate sreće, to traje otprilike do 2 mjeseca, ovisi u kojem mjestu je sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija