Jump to content

Razvod - podjela imovine i darovni ugovor


Talija

Preporučene objave

Moj uskoro bivsi suprug prepisao je prosle godine darovnim ugovorom svoju polovicu kuce i zemljista na mene jer sam dizala kredit za dogradnju kuce. U medjuvremenu je doslo do sukoba (saznala sam da ima ljubavnicu, kuci dolazi konstantno pijan i vrijedja i ponizava mene i djecu) i nepovratnog razlaza. Kad sam ga zamolila da iseli iz kuce da bismo djeca i ja imali mir od stalnih svadja, on tvrdi da ima pravo na nuzni smjestaj u kuci (zaposlen je i ima duplo vecu placu od mene) i da darovni ugovor ne vrijedi, vec ce prilikom rastave kuca biti predmet podjele imovine. Da li on ima pravo ili je ono sto je dao darovnim ugovorom nepovratno? Koja je razlika ako dizem tuzbu za razvod od sporazumnog razvoda? Nepojmljivo mi je da zivimo pod istim krovom, ja bih se iselila, ali tek sam pocela otplacivati kredit (koji ukljucuje hipoteku na kucu). Molim vas savjet!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto je darovao, nije vise njegovo. Naravno postoje situacije kada je moguc opoziv darovanja (imate o tome detaljan odgovor u Nasljednom pravu) ali cini mi se da on nije u jednoj od zakonom propisanih situacija.

 

Kao dio bracne stecevine moze se eventualno dijeliti druga polovica kuce, ukoliko ona uopce spada u bracnu stecevinu (deteljna tumacenja sto je bracna stecevina isto imate vec u odgovorima u Obiteljskom).

 

Tuzba ili sporazum - sve odgovoreno u obiteljskom.

 

Malo proguglajte ovim forumom i naci cete sve sto ste pitali, jer su i mnogi prije vas imali slicnih nedoumica.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija