Jump to content

ispravak - otkup poslovnih udjela u d.o.o.


Nina60

Preporučene objave

Upravo sam procitala u jednom odgovoru da je uprava drustva obvezna prijaviti promjenu u knjizi poslovnih udjela u roku od 3 dana od saznanja za istu. Pretpostavljam da navedeno vazi za prodaju, tj. otkup poslovnih udjela, te bi isto, nakon odredjenog vremena moralo biti prikazano na izvatku iz sudskog registra, tj. i na web site-u sudreg.pravosudje.hr....

 

Navedeno me zanima buduci da se radi o d.O.o. sa stranim kapitalom, tj. osnivac je strano trgovacko drustvo u kojem je prije nekoliko godina bilo vise manjinskih i jedan vecinski vlasnik poslovnih udjela, no nakon sto su manjinski vlasnici zeljeli prodati svoje vlasnicke udjele, vecinski vlasnik im za iste nikada nije platio. Nakon toga su slijedile tuzbe (u inozemstvu), no izgleda da sve to skupa nije donijelo neki rezultat. Sada dolazi do toga da navedeno drustvo (tvrtka kcer stranog trgovackog drustva) zeli navodno prodati vecinu svojih poslovnih udjela, no gore spomenuti strani bivsi vlasnici udjela se boje da onda tek nikada vise nece vidjeti svoje novce. Sve skupa je ustvari jedna velika muljaza i zbrka... Na kraju krajeva jos jedno pitanje; moze li fizicka osoba u RH zatraziti izvadak iz sudskog registra drustva makar nema nikakvih pravnih ovlastenja za navedeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija