djze objavljeno: 17. prosinac 2012. Dijeli objavljeno: 17. prosinac 2012. Pred razvodom sam. Suprug i ja smo suvlasnici po pola na stanu kojeg smo kupili sredstvima od prodaje stana kojeg sam ja bila vlasnik i kreditom koji se još otplaćuje. Vlasništvo na prodanom stanu stekla sam otkupom uz suglasnost supruga. Otkup smo otplatili a zatim taj stan prodali da bi uz kredit kupili ovaj sadašnji. Stanarsko pravo na tom stanu stekla sam nakon smrti bivšeg supruga koji je bio nositelj stanarskog prava te sam to pravo unijela u brak. Zanima me da li imam pravo tražiti više od polovice stana kojeg sam suvlasnik po osnovi prava otkupa na prethodnom stanu kojeg sam unijela u brak. I još nešto - da li prihod od iznajmljivanja stana koji mi je poklonio otac, ulazi u bračnu tečevinu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 19. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2012. Imovina koja je stecena kao poklon,nasljedjivanjem ili koju ste imali prije ulaska u brak,nesmatra se bracnom stecevinom,te sam misljenja da imovina koja je nastala iz gore pomenutog,takodje se nesmatra bracnom stecevinom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
djze odgovoreno: 19. prosinac 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2012. Ako sam dobro razumjela, vaš odgovor se odnosi na prihod od iznajmljivanj stana - al što je sa pravom otkupa unesenim u brak? Da li se i to pravo na osnovu kojeg je otkupljen stan, također smatra imovinom koju sam imala prije braka? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 23. prosinac 2012. Dijeli odgovoreno: 23. prosinac 2012. Imali ste pravo otkupa,ali ste otkupljivanje uradili tokom braka.Izmedju ostalog,ista tema postoji na forumu Stvarnog prava. http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/64293-vlasni%C5%A1tvo-ste%C4%8Deno-temeljem-ugovora-o-otkupu-stana Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.