Jump to content

Odnosi sa susjedima


gushterica

Preporučene objave

Živim u zgradi u stanu koji pripada mojoj obitelji. Zgrada je mala, nemamo formalno izabanog predsjednika kućnog savjeta.

Već tri godine kad u zgradi postoji bilokakav problem na moja vrata dolazi susjeda s kata iznad mene, smatra se predstavnicom stanara, iako vlasnike najmanje dvaju stanova nikad nisam niti upoznala, u njima žive podstanari. (Nevezano uz temu: kad smo se uselili ustanovilo se da gospođa koristi spremnicu koja pripada našem stanu,još uvijek je koristi nakon što je zamoljena da je vrati i ponuđena joj je druga.)

Radi se o tome da gospođa dolazi na moja vrata, prvih 2 ili 3 rečenice normalno razgovara sa mnom, a onda prelazi na prijetnje policijom (zbog stvari poput blata na hodniku: svi stanari ne pridržavaju rasporeda čišćenja, smatra me odgovornom za nered jer imam psa, za kojim usput budi rečeno, čistim), vrijeđanja, naredbe, vikanje, zlobni komentari u prolazu, inzistiranje uz prijetnje da financijski sudjelujem u projektima uređenja zgrade koje smatram nepotrebnima itd, prijetnje da nemam pravo ništa učiniti npr. zvati policiju jer u stanu nemam prijavljeno prebivalište, bacanje blata na otirač. Nakon par ekscesa zamolila sam je da mi se više ne obraća.

Dotična gospođa počela je u zadnje vrijeme na dnu stepenica na podestu, na dnu stepenica, ispred naših vrata(dva stana)stavljati otirač na kojem briše noge te bučno uz ružne komentare ispred vrata ispred naših stanova s obitelji i gostima brisati noge.

Ne osjećam se ugodno ni sigurno u zajedničkim prostorima zgrade, sumnjam u njeno psihičko zdravlje, strah me za moju imovinu (otirač,poštu...). Što mogu učiniti? Kako da se zaštitim? Sve da i kršim kućni red, smatram da mi nitko nema pravo prijetiti ili brisati noge ispred mojih vrata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nedvojbeno je da problem lezi u spremnici,a kako je gospodji jasno da ste u pravu,trazi bilo kakav drugi nacin kojim ce vas dovesti u situaciju da odustanete od spremnice.Nevidim neke prijetnje koje bi vi mogli prijaviti,jer ipak prijetnjom se nebi moglo smatrati to sto kaze da ce vas prijaviti policiji,vise mi djeluje kao upozorenje,ili ta cinjenica da nemate prijavljen boravak.Neznam u kakvim je odnosima sa ostalim susjedima ili je to samo sa vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija