Jump to content

Dali Policija ovo smije???? Pomoć!


JimmyBambucha

Preporučene objave

Vozio sam neregistrirani moped, bez kacige u noći. Vidjeli su me Policajci iz Policijskog auta kojim su vozili cestom, nisu mi dolazili u susret nego su vozili cestom koja se križa sa mojom cestom. Vidjeli su me sa daljine cca 300m na samo nekoliko sekundi, jer prije i poslije križanja su kuće. Nakon što su me ugledali vozio sam još 50m zaustavio se i parkirao moped na parkirnom mjestu koje je bilo uz cestu i nastavim dalje pješice. U međuvremenu Policija se okrenula i došla do mene, ja već 20m od motorića i traže me prometnu i vozačku, na što ih pitam zašto, a policajac: zato jer si upravljao motornim vozilom, a ja odg. da sad ne upravljam i kako znaju da sam to bio ja. Nakon toga sam se naslušao prodika, izrazito bahat mladi policajac... da ne duljim. Prometnu nisam dao, dao sam vozačku jer nisam imao osobnu, nešto su zapisali na blokić, vratili mi dokument i otišli, nisu ništa rekli.

Danas mi je došao poziv za sud i prijedlog za kazne: 5000kn za neosigurano vozilo, 2000kn za neregistrirano, 1000kn kaciga.

E, sad mi puno toga nije jasno.

Zašto nisu napisali zapisnik na licu mjesta?

Dali mogu samo tako poslati kaznu, nisu vidjeli dali sam ja upravljao jer je bila noć, niti su me zaustavili dok sam upravljao vozilom?

Tražio sam po netu zakone, pravilnike, ali nigdje nemogu nać neki pavilnik/zakon o zaustavljanju vozila ili nešto slićno što bi mi moglo pomoći, bilo kakva inf. dobrodošla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekrsaj je uocen,to sto ste se zaustavili i napustili vozilo neumanjuje vasu odgovornost.Izmedju ostalog i sami ste priznali da ste upravljali vozilom izjavom"sad nevozim".Pretpostavka da vam kaznu nisu pisali na licu mjesta zbog toga sto niste pokazali prometnu dozvolu,te su izvrsene provjere za vozilo u smislu vaznosti registracije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da se ispravim: tražili su promeetnu i vozačku, ja ih upitam zašto i velim da sad ne upravljam motornim vozilom, pa su pitali, čiji je ono motor, ja sam rekao da neznam, na što mi policajac odovori: zar ti misliš da se to tako može itd itd.... da skratim, u niti jednom trenutku nisam priznao da je motor moj. Isto tako dok su me "zaustavili" stajali su na sredini kolnika bez upaljene rotirke, a samo nekoliko metara dalje im je bilo parkirno mjesto, dali to može kako pomoći?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija