Jump to content

Naknada štete po polici autokasko, za vozila kupljena putem financijskog leasinga


nemar

Preporučene objave

Trebam stručnu pomoć/želim utvrditi, koja je zakonska osnova za utvrđivanje prava ugovaratelja osiguranja police autokaska, za vozila (osobni automobil, motocikl) kupljena na financijski leasing u slučaju kada nastane šteta na vozilu (djelomična ili totalna), a povodom napomene na ponudi/polici jednoga osiguratelja (...), koja glasi:

"Naknada štete po ovom ugovoru obračunava se sa uključenim iznosom PDV-a u slučaju da vozilo nije u leasingu ili je nastala totalna šteta u slučaju financijskog leasinga. U svim ostalim slučajevima naknada štete se obračunava bez uključenja PDV-a."

 

Dakle, treba mi stručno pojašnjenje zašto se/da li je korektno kod djelomične štete po osnovi autokaska, za vozilo kupljeno na financijski leasing, kod predmetnog osiguratelja (...) naknada štete obračunava bez iznosa PDV-a, a svota osiguranja/osnovica za obračun premije uključuje iznos s PDV-om!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija