Jump to content

Ljubazno molim savjet-HZMO odugovlači s prodajom stana


Adrimela

Preporučene objave

Ukratko u 7 mjesecu 2012. je bio objavljen javni natječaj za prodaju stana u Senju od HZMO-a..javno otvaranje ponuda bilo krajem 7.mjeseca- s moje strane uplaćena kapara 10.00,00 kuna...ja jedini ponuditelj..e sada odugovlačenje od strane HZMO-a...u oglasu lijepo piše da će odluku odnijeti u roku 8 dana od otvaranja javne ponude i u daljnjih 8 dana obavijestiti ponuditelja-e...i ništa....telefonskim kontaktom rečeno je da su godišnji odmori, pa da se mora sastati Upravno vijeće da odobri ali da se ništa ne brinem i tako stoji...i stoji bez pomaka...u prosincu 2012. nakon poslanog dopisa Ispostavi u Gospiću (gdje se vodi) odgovaraju prije par dana da će natječaj biti poništen (JOŠ NIJE) jer da moraju usvojiti novu strategiju za prodaju stanova itd., te da će mi biti vraćena kapara..Istina u objavljenom javnom natječaju navedeno je da prodavatelj može odustati u bilo koje vrijeme bez obrazloženja...ali to traje 6 mjeseci..a navedeno je u javnom natječaju donijeti odluku u roku od 8 dana.

 

Moje pitanje: mogu li nešto poduzeti jer je moja kapara bila kod njih skoro 6 mjeseci i nisu kupoprodaju obavili u roku koji su naveli ili ništa od kupnje stana?

 

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na kaparu imaš pravo na zakonske kamate (12%/godišnje ).

 

trebao si prodavatelja pozvati (pismeno preporučeni o is povratnicom ) da postupi po dredbama iz natječaja i jedinim koji je prihvatio ponudu, skolopi kupoprodajni ugovor.

poslije razumnog roka treba podnijeti tužbu radi donošenja presude koja nadomješta ugovor o otkupu stana .

 

natječaj je ponuda za sklapanje kuporodajnog ugovora .

prihvatili ste ponudu, uplatilo akontaciju .

kao jedinom koji je prihvatio ponudu trebali su poslatu poziv na plaćanje ostatka ugovorene cijen a po izvršenoj uplati kupoprodajni ugovor.

prouči Zakon o obveznim odnosima, dio o ugovorima .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija