Jump to content

Zabrana vožnje 9 mjeseci, prva kazna


Rokets

Preporučene objave

Poštovani,

 

Prije 2 dana prilikom kontrole prometa utvrdjena mi je konc alkohola od 1,3 promila. Kazna je 3000 HRK, plus 500 HRK troškova. isto tako oduzeta mi je vozacka na 12 sati te piše da imam zabranu upravljanja vozilom B kategorije na 9 mjeseci.

 

Znam da sam napravio glupost, vozio sam se u blizini doma i opustio sam te... po vozacku sam otisao te sam platio novčanu kaznu danas. Da li je zabrana vožnje efektivna odmah ili trebam dobiti poštom neki dokument?

 

Navršio sam 24 god ovaj mjesec što me stavlja u kategoriju starijih vozaca. Vozim od 18. te do sada nisam imao ni jedan sličan prekrsaj (izuzev jedne kazne za brzu voznju, +20km/h, prije nešto više od godinu dana). Tu sam kaznu platio nisam se žalio.

 

Auto mi je potreban, student sam no izvanredan jer ocu pomazem u obrtu (prijevoz robe). Auto mi je potreban svaki dan. Da li imam kakve osnove na slanje prigovora? Ako imam, svaki savjet je dobrodošao uistinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazna je plaćena i više se nema pravo na prigovor.

 

U dogledno vrijeme će stići obavijest da započinje zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 9 mjeseci.

 

Do tada možete normalno voziti.

 

Jednostavnim prigovorom kojim se prekršajni nalog stavlja van snage je sud mogao umanjiti zaštitnu mjeru za 2/3, ovako je kasno za sve.

 

Zaštitna mjera će vrijediti samo za kategoriju vozila s kojom ste počinili prekršaj, ostalim kategorijama vozila će se smjeti normalno voziti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru.

 

Koji propust :( Znači neće mi ništa pomoći ako se žalim na zabranu samo, napominjući da je novčana kazna plaćena i da svjesno snosim krivicu? Te tu žalbu poslati kroz 8 dana još sada?

 

Angažiranje odvjetnika isto nebi mogli pomoći u ovom slučaju?

 

Druga vozila nemam a voziti moram. Da li me mogu kazeno tužiti ako me uhvate da vozim vozilo B kategorije (bez alkohola i drugih prekršaja naravno) ili samo novčano? Sigurno mi ne pada na pamet se vozikat noći ili slično ali tokom dana kada se radi neznam hoću li uvijek imati izbora.

 

Puno hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato jer postupak pokreću policajci koji uhićuju na licu mjesta a vozača zatvore u ćeliju s nekoliko smrdljivih ilegalaca i zato jer sude prekršajni suci koji obično odmah odrežu kaznu od 5.000 kuna.

 

Po kaznenom postupku državnom odvjetništvu se to nije radilo, gledali su svaku caku da vozača puste i obustave postupak, a ako bi nekoga i kaznili taj bi dobio uvjetnu zatvorsku kaznu putem kaznenog naloga redovnim putem da uopće nije niti osjetio smrad, očešao buhu, vidio sud, niti ispraznio novčanik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je tako onda se uopće ne isplati risikirati.

 

Danas sam bio u postaji gdje su mi uzeli vozačku, rekao sam im da sam platio kaznu no da nisam znao to te da li bih se mogao žaliti ipak. Ukratko rekli su mi da kad god dobijem odluku suda na kućnu adresu da sa tom odlukom i 3 kopije žalbe (gdje se žalim na tu odluku, tj. zabranu vožnje) na odluku odem njima u postaju.

 

Sad sam skroz zbunjen da li je to moguće ili su mi dali krivu informaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija