Jump to content

Dvojni objekt???


aristotel

Preporučene objave

Moje pitanje glasi ovako, posjedujemo obiteljsku kuću koja je izgrađena 73 i ima sve potrebne dozvole. Susjedna čestica je građevinska M1 zona neizgrađena.

Ulica je planski izgrađena da u nizu budu dvojni objekti. Moja objekt bi trebao biti dvojan sa susjednom neizgrađenom česticom tako da sa te strane nemam nikakvih otvora.

Međutim problem je nastao jer vlasnik čestice nije uspio otkupiti sve ostale čestice da može biti sa menom u dvojnom objektu. I sada želi izbaciti svoj objekt južno dva metra uz moju među i tako mi zakljanja cijelu južnu stranu a svoj objekt bi počeo graditi od sredine mog objekta. Dali ja imam neka prava da nedam suglasnot da se izbaci dva metra sa moje južne strane uz među. Navodno mu je arhitekta rekao da netreba moju suglasnot.

Po urbanističkom planu stoji da mora biti udaljen min 3 m od susjedne čestice i da mora zadržati postojeći građevinski pravac sa postojećim susjednim objektima.

Nisam sebičan ali neželim da nečije razmirice idu na moju štetu.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Evo napokon sam dobio odgovor od ureda za prostorno, Generalnim urbanističkim planom grada stoji da objekti ako su dvojni tj. u bloku nemoraju biti istih dimezija što znači da se može spustiti uz moju među na jugu (bez moje suglasnosti), ali ipak je netko bio pametan

pa je stavio članak da novogradnja mora pratiti postojeći građevni pravac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija