Jump to content

Uporabna dozvola za poslovni prostor


leaidino

Preporučene objave

Vlasnik sam kuće koja je građena prije 1968.god. U prizemlju je poslovni prostor koji ima sve dozvole i po zakonu je uredan. Međutim, naknadno napravljeni kat nema dozvolu, i za njega sam u 12. 2012. predao državnoj upravi papire potrebne za legalizaciju. U poslovnom prostoru obavljala se ugostiteljska djelatnost zadnjih 8 godina. Sada je ta firma zatvorila obrt, a ja sav u čudu saznajem da ne mogu iznajmiti prostor.

Zanima me da li je to zbilja moguće, jer oduvijek za to prizemlje, koje se vodi kao poslovni prostor, jer nikad nije imalo drugu namjenu, plaćam struju, vodu i komunalnu naknadu po cijeni za poslovne prostore. Što mi je činiti, da taj prostor ponovno iznajmim?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa prije nekih tjedan dana javio mi se potencijalni najmoprimac, koji ima uhodanu firmu koja se bavi nautikom i rezervnim dijelovima za brodove. Imao je namjeru u mojem posl.prostoru otvoriti maloprodaju rezervnih dijelova- jedan u nizu maloprodajnih dućana, jer ih ima već nekoliko u drugim gradovima. Nakon što sam mu dao na uvid vlasnički list, i nakon što je on provjerio koje tehničke uvijete mora zadovoljiti, nazvao me i kazao da nikako ne mogu uredno i legalno iznajmiti poslovni prostor, jer na objektu postoji nelegalno sagrađen kat. Tako su njemu saopćili u uredu uprave koja izdaje dozvole za minimalne uvijete. Koliko sam shvatio to jedino može imati veze sa UPORABNOM dozvolom. Jedino mi je nejasno, kako poslovni prostor, čija je to namjena uvijek bila još od 1981. god. može od jednom biti nelegalan? Ili nisam u pravu?

Ne znam što da radim, da li da idem po državnoj upravi, noseći sa sobom sve ove dokumente, prerise, riješenja .... Koga da pitam, može li se moj prostor najnormalnije iznajmiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija