Jump to content

povrat kapitalnih ulaganja


teran

Preporučene objave

Cijenjeni,

obzirom na teškoće u poslovanju, moram zatvoriti obrt koji se bavi oblikom poljoprivredne proizvodnje. Opremu sam kupio 2008, a odluka o potpori za kapitalno ulaganje dobio u listopadu 2010. U pravilniku kaže da se oprema mora imati najmanje 5 godina od dana od kad je odluka donijeta ili se u protivnom moraju vratiti kapitalna ulaganja. Otkud da ih vratim kad posao ne ide. Ima zainteresiranih kupaca za tu opremu no bojim se prodavati

Da li bih smio tu opremu iznajmiti( obrt je registriran i za najam opreme ), dakle i dalje je u mojem vlasništvu. S najmoprimcem bih potpisao ugovor o dugoročnom najmu, kojeg bi on u cijelosti uplatio odmah, a kao članak tog ugovora stavio bih da nakon isteka roka najma oprema ostane u vlasništvu najmoprimca bez naknade. Svakako, gledao bih staviti kao rok za istjek najma rok koji je potreban da istekne moja obveza prema vraćanju kapitalnog ulaganja, dakle kraj 2015..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija