Jump to content

pomozite!!!


ira111

Preporučene objave

moj pokojni brat je dobio stan na korištenje od MORH-a.nakon njegove smrti u tom stanu je ostala živjeti osoba koja je s njim bila par mjeseci u vezi pokrenula je sudski postupak izvanbracne zajednice sa tvrdnjom da je trudna.tjekom sudskog postupka dokazali smo da nije trudna i da s njim nije bila u vezi više od par mjeseci.prvostupanjski sud je presudio u našu korist medutim ona se žalila i ponovo se vraća na prvostupanjski sud.moja majka je dobila mirovinu i vratili smo sve njegove dugove.jedini "dokaz" koji ona ima je izjava koju je on njoj navodno ostavio i u kojem stoji da su 2 godine u izvanbracnoj zajednici i na toj adresi a moram naglasit da u vrijeme davanja te izjave on još nije dobio stan.pa me zanima dali da ponovno uzmem odvjetnika?ako ona dobije izvanbračnu zajednicu što s time dobiva?

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvanbracna zajednica ima ucinke braka ako je trajala najmanje tri godine ili manje ako je u njoj rođeno zajednicko dijete. Dakle, veza Vaseg pokojnog brata i te zene po ovome sto Vi navodite nema ucinke braka a s time ni to da gospođa dobije pola stana i sl.

Ukoliko imate neki dokument koji moze potvrditi da za vrijeme koje je navedeno u toj izjavi Vaseg brata da je postojala izvanbracna zajednica on uopce nije dobio taj stan onda je mozete lako osporiti. Da, ukoliko ste u mogucnosti angazirajte odvjetnika. Bivsa djevojka Vaseg pokojnog brata mogla bi dovesti svjedoke koji ce potvrditi postojanje te izvanbracne zajednice i slicno ... no kazem, u prednosti ste prvo - iz razloga sto izvanbracna zajednica ima ucinke braka ako traje najmanje tri godine ili krace ako je u njoj rođeno zajednicko dijete, a drugo - ako imate dokaz da u vrijeme za koje u izjavi Vas brat navodno tvrdi da su zivjeli zajedno na toj adresi, on jos uopce nije dobio taj stan.

Bivsa djevojka Vaseg pokojnog brata eventualno moze traziti i dobiti neku novcanu odstetu za vrijeme provedeno i sve ulozeno tijekom te zajednice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mi nemamo ništa sa stanom i mi ga i ne tražimo....naime dotična gospođa se našla u vrijeme smrti u tom stanu i pokopala moga brata u grob za beskućnike....naime mi nismo mogli ništa zato što je preuzela tjelo moga brata na osnovu trudnoće koja nije dokazana....pored živih roditelja i sestara,žalosno je što su joj povjerovali i mi sad njega nemožemo prebacit u obiteljsku grobnicu zato sto ona tvrdi da mu je izvanbračna supruga dok se ne riješi sud.mama je nasljedila njegovu mirovinu a s tim smo odma dobili i njegove dugove zato sto je moja mama njegova nasljednica.mi samo želimo da se taj sud konačno riješi da ja svog brata prebacim u obiteljsku grobnicu a što se tiče stana mi smo na sudu rekli da želimo da se da branitelju kojemu je potreban....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija