Jump to content

Koncesija?


IvanMadjar

Preporučene objave

Zamolio bih vas za mišljenje vezano za sljedeću situaciju :

Radi se o nekretnini u vlasništvu općine. Građevina je u derutnom stanju i procijenjena vrijednostje 150.000,00 eura, kako bi se dovela u uporabno stanje potrebo je uložiti oko200.000,00 eura. Općina je omogućilakoncesiju na 99 godina, i sva uloženasredstva u građevinu se odbijaju od iznosa koncesije. Sve to zvuči za mene kaolaika, vrlo zanimljivo. ( svote spominjem kako bi ste dobili dojam o projektu).

 

Malo sam listao Zakon o koncesijama i tu mi cijeliprojekt vezan uz koncesiju prestaje bitizanimljiv.

 

Odredbe navedenog zakona su u potpunosti na strani davateljakoncesije, koncesionar prema mome shvaćanju ima samo dužnosti a nikakvusigurnost, u vidu da mu se garantira „ mir“ tih 99 godina.

Zanima me da li je moguće ugovorom ( iako su odredbe zakonaiznad ugovornih stavaka, i u njima nije otvorena takva mogućnost ) ili na bilokakav drugi način osigurati si „ mir „ u tih 99 godina, pod uvjetom da jaispunjavam svoje obaveze.

Uglavnom , ugovor o koncesiji mi zvuči previše klimav, dabih ulagao toliki novac.

 

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram priznati da sam odustao od te opcije jer sam s vremeno postao još sumnjicaviji prema koncesiji. Možda da se radi o nekakvom drugom objektu, ili da je taj objekat u drugacijem stanju. Uz određenu nesigurnost same koncesije ( sve mi je manje logicno uloziti, kada sam slozio racunicu, duplo vise novaca nego sto vrijedi trenutno građevina , u nesto sto nikada nece biti moje vlasništvo ...) Posebice me je razocarala i cinjenica sto me se obvezuje na određenu djelatnost, sto za svaku promjenu na građevini trebam dopustenje vlasnika....previse toga da bi se određivalu na 99 godina...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija