Jump to content

upis vanknjižnog vlasništva


tibors

Preporučene objave

Poštovani,

možda može još jedan mali savjet, nadam se da ću biti jasan.

Radi se o sljedećem, kako je mama od pokojne bake nasljedila po ostavinskoj raspravi nekretnine u vanknjižnom vlasništvu koje u z.k. ulošku glasi na zadrugu jer baka nije prepisivala nekretnine na sebe (nekretnine se nalaze u Slavoniji-Slavonski brod, a mama je u Zagrebu), zanima me (da se ne ide u Slav. brod bez obavljenog posla) da li dovoljno otići samo predati prijedlog za upis na temelju rješenja o nasljeđivanju ili je to malo kompliciraniji postupak koji se neće moći obaviti u jednom danu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo da pokušam objasniti koliko ću moći.

Trenutno se nekretnine još uvjek vode u z.k. odjelu Sl. brod na zadrugu Markovac čije je član bila i baka Marija Markovac.Starješina domačinstva bio je djed Blaž Markovac na kome se zadruga vodila.Kako su se djed i baka rastali i on je otišao nisu se u knjigama radile nikakve promjene. kako su djed i baka umrli, po bakinoj smrti radila se ostavinska rasprava gdje je po rješenju o nasljeđivanju mama nasljedila te nekretnine u vanknjižnom vlasništvu.Sad se vraćamo na ono pitanje kakvom procedurom to sve raspetljati kako bi se mogla mama upisati da bi se eventualno mogle prodati te nekretnine.U biti čudno mi je da se radila ostavinska rasprava i tu je nekako dokazano šta se nasljeđuje, ali budući je to vanknjižno vlasništvo to nije tako jednostavno upisati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija