Jump to content

šta sudac želi postići


anonimno

Preporučene objave

ostpodigao sam tužbu za dokazivanje vlasništva nad stanom izgrađenim na kući strica/građevna dozvola je na ime strica/priložio sve račune i svjedoke/sudac je na prvom ročištu odredio da se u roku 30 dana očitujemo s dokazima što sam učinio,stric se nije očitovao ni jednim paprićem u svrhu dokazivanja da je stan njegov,već četvrtu godinu sud nikoga ne poziva,ne zakazuje parnicu i ako je po mom mišljenju stvar čista.što dalje napraviti mogu li tražiti izuzeće suda

dan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slao sam požurnice,obratio se ministarstvu pravosudja prije godinu dana,ministarstvo je poslalo sudu nalog da se očituje što je po tom pitanju napravljeno,intervenirao na sve načine no sudac je "neumoljiv"očito ga ne zanima ni ministarstvo,dakle NIŠTA od svega,zato me zanima mogu li tražiti izuzeće suda?Navodno na tom sudu nema sudaca,a meni se čini da stric ima dobre veze pa sve ispada kako ispada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Budući da se radi o Općinskom sudu, za povredu prava na suđenje u razumnom roku je sada nadležan Županijski sud.

 

Možete se pritužiti na suca i predsjedniku suda, pa onda predsjedniku višeg suda. Po mom mišljenju 4 godine za nerad, ako ste doista poduzeli sve da stvar ubrzate, može biti dovoljan razlog i za izuzeće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nadležnost je dvojaka, iako je navodno ustavni sud zauzeo stav da se prvo treba ici pred drugostupanjske sudove.

Moje misljenje je da ustavni zakon o ustavnom sudu kao organski ima prednost pred zakonom o sudovima te stoga mozete podici i ustavnu tuzbu i zahtjev ovisno sto je brze.

Predao sam ovih par zahtjeva drugostupanjskom sudu prije nekih mjesec dana i jos nije doslo nista, ako bude duze trajalo onda je zakon o sudovima nije uspio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje misljenje je da ustavni zakon o ustavnom sudu kao organski ima prednost pred zakonom o sudovima te stoga mozete podici i ustavnu tuzbu i zahtjev ovisno sto je brze.

 

ako je ustavni sud "zauzeo stav", onda tvoje drugacije "misljenje" nije dovoljno da bi se podizale ustavne tuzbe, narocito zato sto iste po cuvenoj tarifi hok-a kostaju 5000kn + pdv (ovo stoga sto u konkretnu sprancu pored osobnih podataka valja upisati i datum ili dva, a sto zahtjeva neizrecivi intelektualni napor koji opet valja primjereno vrednovati)

 

po mom misljenju najdrskija pljuska hok-a gradjanima rh, dok se pravo svakoga da zatrazi ustavnosudsku zastitu stiti izmedju ostalog i na nacin da se ustavnu tuzbu oslobadja bilo kakve takse, hok sastavljanje ovog banalno jednostavnog uratka (razumni rok) procjenjuje na 5000 kn + porez...

 

a onda, imajuci u vidu visinu naknada koje dobivaju oni koje su zahebavali po sudovima 20 godina, proizlazi da su jedini koji imaju konkretnu koristi od tuzbi zbog ustavne 29-ke u dijelu o razumnom roku sami odvjetnici koji su ih sastavili... vjerojatno ih zato i ima toliko puno, a kad ih nema, onda pojedini clanovi vrle camore... ups, komore... laziraju punomoci i podnose tuzbe u ime mrtvih osoba.

 

da nije tragicno, bilo bi smijesno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To da je ustavni sud zauzeo stav sam cuo kao neprovjerenu informaciju.

Reci cu ti kada dobijem njihovu odluku jer sam istovremeno predavao i drugostupanjskom sudu i njima pa da vidimo reakciju (naravno ne za isti predmet).

Opet ponavljam, ne može organskim zakonom biti jedno, a obicnim drugo.

Zna se koji vrijedi u slucaju njihove suprotnosti (ako si pravnik ne trebam ti obrazlagati).

A sto se tice tarife, slazem se za ustavnu tužbu zbog razumnog roka bi trebalo sniziti. ali ove ostale ustavne tužbe su komplicirane dosta i iznos od 5000 kn je primjeren.

Ne bih htio komentirati dio kojim vrijedjate komoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija