Jump to content

kazna za prolaz na crveno svjetlo


anonimno

Preporučene objave

Danas su me zaustavili jer sam "navodno" isao na crveno svjetlo. Ja tvrdim da nisam, oni da jesam, ne bitno, ne mogu nikako dokazati da sam u pravu. Na licu mjesta su mi napisali kaznu od 1100kn, 2 mj. oduzimanje dozvole i 2 kaznena boda. Posljednje dvije kazne i nisu toliki problem kao prva jer sam student i nemam prihode pa tako ni kaznu ne mogu platiti. Pokusao sam to objasniti i gospodi policajcima. Da sam student, da nisam nikad kaznjavan, da nemam nikakve prekrsajne prijave, da nisam u alkoholiziranom stanju (nisam puhao), nisu bili raspolozeni za nikakvu pristojnu komunikaciju, stav je bio prilicno napadan a ja mlakonja kakav jesam sam se i prepao pa sam i potpisao to rjesenje koje su mi dali. Bio je samnom u autu prijatelj kojeg su takodjer izprovjeravali i sumnjicavo preispitivali....

 

Moje pitanje je sad kako napisati zalbu i da li je uopce pisati?

Nisam nikad imao ovakvih ni slicnih problema pa je svaka pomoc dobrodosla....

 

HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

približavao se raskrižju i bilo zeleno, upravo pred pješačkim mi se upalilo žuto i zakočio sam al sam se nakratko zaustavio nasred pješačkog prijelaza. zato sam odlučio prijeći pošto u suprotnom smjeru još nije bilo zeleno. velka je šansa da mi se već upalilo crveno. nitko me nije zaustavio pa me zanima dal policajci ili netko drugi kontrolira raskrižja i piše kazne ak vide neki prekršaj, s obzirom da nije nigdje bilo policijskog auta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napiši da pozivaš Milana B. iz Zagreba (znaš na kog mislim) kao svjedoka, a isti da je prošao kroz raskrižje neposredno nakon tebe i on je prošao kroz zeleno.

;-) - to je krajnja mjera i preporučam je jedino u slučaju krajnje nužde :-)

 

Ne znam gdje se točno policija nalazila, no oni se obično nalaze nakon raskrižja, a ne ispred njega (jedino ako nema izviđača u civilu koji radio stanicom dojavljuje o prekršiteljima). Sad ako su oni bili s druge strane raskrižja oni nisu nikako mogli vidjet da si ti prošao kroz crveno već to mogu nagađat prema boji drugog semafora. Tu možeš inzistirat na tome da on zapravo nije vidio prekršaj već da prepostavlja pa postoji i mogućnost (bez obzira kako mala da bila) da je pogriješio.

 

Ne smiješ nikako reć da policajac laže jer si u tom trenutku izgubio.

 

Ako su imali izviđača - oni preko voki-tokija jave svojim kolegama obično samo boju, a eventualno i model vozila prekršitelja. Možeš konstruirat priču da je vozilo slično tvojem prošlo kroz raskrižje nakon tebe, a da te je preteklo prije nego šta te je policija zaustavila - samo ako možeš hladnokrvno lagat (još ako uspiješ dokazat da je tim drugim vozilom upravljao M.B. s početka priče onda si na konju!)

 

A ako ti bodovi i pješačenje ne predstavljaju problem - uvijek možeš istaknut slabo imovno stanje budući da si uzdražvana osoba te uz iskreno priznanje krivnje tražit da te se kazni blaže od zakonskog minimuma.

 

Prigovor protiv prekršajnog naloga ne treba posebno obrazlagati - dovoljno je navesti broj naloga koji se pobija, tko ga je izdao i kada, tvoje ime i prezime, adresa i potpis i tražit da se provede redovni postupak. Šalje se u roku od 8 dana od dana preuzimanja prek. naloga tijelu (pol. postaij) koje ga je izdalo.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija