Jump to content

legalizacija objekata


boliglava

Preporučene objave

Molio bih nekoga da mi odgovori što točno znači legalizacija objekta.

Na jednom našem otoku imamo kuću, za koju plaćamo porez.U Nekoliko navrata dolazili su mjernici, premjeravali, a vjerojatno je i snimana iz zraka.Obzirom da je to kuća koju su moji roditelji gradili ne znam u potpunosti sve detalje, osim da nešto što se zove građevinska dozvola ne posjedujemo.Sad me zanima s obzirom na navedeno, da li je ta kuća legalna i da li trebamo pokrenuti postupak legalizacije.U katastru i ostalim knjigama kuća postoji.Građena je i nadograđivana prije svih pokrenutih radnji (slikanja iz zraka, mjerenja).Kuća je rađena 80-ih godina.Hvala na pomoći i savjetu:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Molio bih nekog za odgovor: grad je odlučio da visina kolunalne naknade u vezi sa legalizacijom bude 30kn po metru kubnom i mi smo dobili rješenje po toj tarifi u visini od 12970kn. Nakon toga grad mijenja odluku (zbog lokalnih izora) i propisuje da će visina te naknade biti 15 kn. Izjavili smo žalbu na prvostupanjsko rješenje u zakonskom roku od 15 dana i to 9.3.2013 i još nismo dobili odluku drugostupanjskog tijela. Mene zanima da li možemo odustati od postupka? ( jer prema zup-u se može odustati od postupka do dana dostave drugostupanjskog rješenja). I nakon toga ponovno pokrenuti postupak za istu stvar?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija