Jump to content

Komunalni doprinos


flinders

Preporučene objave

Pozdrav,

budući da se novim Zakonom o legalizaciji ne zadire niti rješava pitanje vlasništva i Zakon poznaje samo "podnositelja zakona", ako dobro shvaćam, zahtjev teoretski može podnijeti i susjed ili čak nepoznata osoba. Tada bi pretpostavljam podnositelj bio obveznik plaćanja kazne i prethodno sve potrebne dokumentacije.

Tko bi u tom slučaju bio obveznik plaćanja komunalnog doprinosa, s obzirom da su neke lokalne jedinice dozvolile popust i do 90% za osobe koje imaju prebivalište u općini/gradu i na taj način diskriminirale osobe koje iz bilo kojeg razloga nemaju prebivalište u navedenom mjestu?

Teoretski, za svoju djedovinu iz koje sam se davno odjavio, mogu zamoliti rodbinu da pokrene postupak legalizacije na mom vlasništvu i na taj način iskoristiti mogućnost popusta? Jesam li u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, podnositelj zahtjeva bi bio duzan podmiriti naknadu za zadrzavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru no nije tako jednostavna stvar kod komunalnog doprinosa.

 

Vjerojatno su te JLS su u svojim odlukama o komunalnom doprinosu propisale pojedina "osiguranja" kojima osoba koja se djelomično oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa mora udovoljiti, tipa vlasništvo nad nekretninom bilo da se radi o knjižnom vlasništvu, bilo da je dobijeno pravo građenja na tuđoj čestici. Pročitajte Odluku o komunalnom doprinosu nadležne JLS i znati će te više.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija