Jump to content

Pravo nasljedstva nakon smrti


amlo

Preporučene objave

Moja svekrva i pok. svekar su gradili kucu nakon vjencanja, sto se smatra da je to bracna stecevina. U braku su imali samo jednog sina, druge djece nije bilo. Nakon smrti moja svekrva je utajila bracnu stecevinu tj. kucu, tako da je na ostavinskoj raspravi moj suprug ostao zakinut po pitanju nasljedstva. Sto znaci da mu je trebala pripasti 1/4 od ocevog dijela kojeg dijeli sa majkom. Dogodila se tragedija, da je i on umro. Znaci, ja njegova supruga i dijete smo jedini nasljednici njegovoga dijela. Pokrenuta je parnica na naknadno pronadenu imovinu, s tim da se moja svekrva ne slaze da mi imamo pravo na dio kuce. Zanima me da li zakonski imamo ta prava, i da li ih u potpunosti mozemo i ostvariti. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Postovana,

ukoliko utvrdite ostaviteljevu bracnu stecevinu,vasha djeca nasljedjuju zajedno sa bakom.

Članak 9.ZN

(1) Ostavitelja nasljeđuju prije svih njegova djeca i njegov bračni drug

Članak 10.

Dio ostavine koji bi pripao prije umrlom djetetu da je nadživjelo ostavitelja nasljeđuju njegova djeca, ostaviteljevi unuci, na jednake dijelove, a ako je neki od unuka umro prije ostavitelja, onda dio koji bi njemu pripao da je bio živ u času ostaviteljeve smrti nasljeđuju njegova djeca, praunuci ostaviteljevi, na jednake dijelove, itako redom sve dokle ima ostaviteljevih potomaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija