Jump to content

izvanbračna zajednica, skrbništvo - molim pomoć


mamadrama

Preporučene objave

Sa nevjenčanim mužem sam u vezi 7,5 g i imamo dvoje maloljetne djece od 3.5 i 1.5 g zivimo u stanu koji smo kupili zajedno i otplacujemo ga. imamo velike probleme u vezi (braku), sumnjam na prevaru, i prema djeci je postao jako netolerantan. Zanima me da li imamo djeca i ja pravo ostati u tom stanu i kome bi djeca pripala posto ja nemam posla?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obiteljskim zakonom, izvanbracna zajednica ima pravnu snagu bracne,u vasem konkretnom slucaju postojanje izvanbracne zajednice uopce nije tesko dokazati,jer imate zajednicku djecu.

Nadalje,sve ono sto ste od imovine stjecali za vrijeme trajanja zajednice,smatra se zajednickom imovinom,pa tako i stan koji navodite,u kojem ste vi pravno gledajuci suvlasnica u omjeru 1/2,uprkos cinjenici da to pravo nije upisano u zemljisnim knjigama.Medjutim,morate poraditi na tome da to upisete,za sto bi trebali podnijeti tuzbu ili da vam druga strana mirnim putem prizna pravo vlasnistva 1/2.Po pitanju djece,mogu samo reci da bi sud donio odluku koja bi bila u interesu djece a ne vas i vaseg izvanbracnog partnera.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija