Jump to content

Dokazivanje prava dosjelošču nad zemljištem


recon

Preporučene objave

Ovako, moja obitelj obrađuje vrt(vočnjak i oranicu) od 1962, radi se o trima česticama koje je moj pokojni djed i kupio(posjedujem kupoprodajni ugovor) međutim, na kupoprodajni ugovor stavio je svoju(pokojnu) punicu jer bi zbog vlasništva nad spomenutom zemljom izgubio dječji doplatak. Problem je što se ta zemlja nikad nije upisala u katastar odnosno novi vlasnik, tako da valjda nasljeđivanjem sada ima 5 i li više vlasnika( jedan dio je i crkveno vlasništvo). Ja bi sad to legalizirao, pa neznam dali da idem dosjelošču ili da preko kupoprodajnog ugovora nešto pokušam, moja baka(kčer je od spomenute punice koja je vlasnik na ugovoru) još je živa pa bi probao to prebacit na nju. Molim vas za pomoč

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne,vec na baku.

Baka je zakoniti posjednik temeljem ugovora,te je glede toga rijec o redovitoj dosjelosti za sto je potrebno 10 god.dosjedanja.

Po meni je bolje ispravni postupak,ali na vama je da odlucite.

Baka kad stekne pravo vlasnistva,nece biti problem da to darovanjem prenese na vas osobno,i pri tome bi bili oslobodjeni od placanja poreza na promet nekretnina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija