Jump to content

pogrešno parkiranje - molim pomoć


bobopž

Preporučene objave

parkirao sam se u jednosmjernoj ulici gdje postoji znak zabrane parkiranja i zaustavljanja oko 150 metara poslije znaka, ali 50 m poslije znaka je uličica desno, tj pješačka zona... dali se isplati žaliti da sam se parkirao misleći da znak vrijedi do prvog raskrižja(100m iza mog parkiranog vozila)... samo 20ak metara ispred mjesta gdje sam se parkirao počinje normalni parking uzduž ulice gdje je pola automobila na kolniku a pola na nogostupu... sada me globe sa 300 kn (čl 82. st 1. toč. 10) i 100 kn troškova sudskih....

što napraviti, tj na što pisati prigovor?

svaka pomoć dobrodošla.....

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lijepo ste napisali da postoji znak zabrane parkiranja.a ovo obrazloženje da ste mislili da znak vrijedi do prvog raskrižja,nemojte ni spominjati u prigovoru,samim time priznajete da ne poznate zakon i znakove,najpametnije vam je poslati zamolbu da vam kaznu pretvore u mjeru pisanog upozorenja,imao sam sličan slučaj prošle godine,napiso sam zamolbu i dobio mjeru upozorenja koja mi je poštom stigla na kućnu adresu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno je to za znak, nakon raskrižja znak ne vrijedi, ali dobili ste kaznu po prometnom propisu a ne po znaku.

 

da, kazna je po propisu (1,6m pločnika) ako se ne varam...ALI, 20ak metara ispred mjesta gdje sam se parkirao počinje parking koji također ne ostavlja traženih 1,6 metara za pješake... da se razumijemo, sudac za prekršaje je curina tetka, ali ne želim sa nekom glupo napisanom žalbom doći pred ženu :tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uopće nemam ideju kako napisati žalbu za taj prekršaj, a da ne izgleda glupo curinoj tetki.

 

Jedina slaba karika može biti ako svjedok nije uočio osobu koja je počinila prekršajnu radnju, ali ići u takvo poricanje prekršaja zbog 300 kuna znači gubitak kredibiliteta kod "ženine" rodbine.

 

Da sam na vašem mjestu to bi platio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija