Jump to content

Odvjetnik Nino Martinović?


Zen

Preporučene objave

čini se simpatičnim i ugodnim, što se ne bi moglo reći za njegovu suradnicu (koja radi u nekom drugom uredu, koliko sam shvatila)

 

ona traži engleski jezik... i to ne odlično znanje engleskog....ona želi sudskog tumača za engleski jezik, a da bude vježbenik bez radnog iskustva

 

:-D wishfull thinking :-D

 

ako se odlučiš prijaviti-sretno ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ovo sam ti htjela napisati na PM (bilo mi je "nezgodno" ranije, al sad me baš briga" :-D )

 

Naime, da ja nisam odbila taj posao, ti se sad ne bi uopće raspitivao/la za njega...a zašto sam ga odbila?

 

Prvi razgovor s njim bio je super, vrlo je simpatičan, komunikativan, objasni čime se bavi, kolika je plaća, radno vrijeme, da mu je potreban vježbenik koji zna raditi na računalu, no najvažnije je odlično poznavanje engleskog jezika...naime, on ga ne zna, te surađuje sa jednom odvjetnicom, obzirom da puno posluje sa strancima, treba vježbenika koji će njoj pomoći i rasteretiti je posla.

 

Drugi razgovor se odvijao sa njom. Pitala je imam li završen tečaj engleskog, potvrdu etc. Nakon toga diktira punomoć na hrvatskom jeziku, ti je trebaš simultano prevoditi na engleski i to na računalu (znači-tipkati). Punomoć. Znači, trebaš ne samo odlično znati pisati i govoriti engleski, već imati završen tečaj poslovnog engleskog...I tada dolazi stravičan dio u kojem ona pred njim i PREDAMNOM govori svoje impresije o meni (umjesto da mi je zahvalila i rekla mi da sačekam u predsoblju), toliko neprofesionalno i nepristojno. :-o

 

I citirat ću je "Ja želim nekoga kome ću ODMAH moći prenijeti dio svojih poslova sa stranim klijentima " HALO?! PA tražiš VJEŽBENIAK BEZ RADNOG ISKUSTVA, kojem na materinjem jeziku ne možeš odmah dati poslove, a kamoli na engleskom jeziku. Naime, ona bi pristala "samo na osobu sa položenim ispitom za SUDSKOG TUMAČA ZA ENGLESKI JEZIK" - da , da joj sudski tumač bude vježbenik za plaću od 3500 kn :-D kada joj on odgovori da možda previše traži ona izgovara "Nino, takvi postoje, možda su sad na NATJECANJIMA, ali postoje i naći ćemo ga" :-o:-D

 

Uglavnom, nakon što sam nju upoznala, sva moja oduševljenost njime je splasnula i znala sam da sa njome ne bi mogla surađivati bez trzavica (vrlo je napeta i stvarala je nelagodu u meni).

 

Uz to, on je govorio o nekakvih 2/3 tjedna upoznavanja za vrijeme koji bi bila plaćena (nije rekao kako niti koliko) da se vidi "da li si odgovaramo", a tek nakon toga pijava preko komore. Imala sam još nekoliko razgovora i prijava u to vrijeme i nisam ih željela odbaciti i par tjedana "probavati" bez ugovora. Znam osobe koje su tako zapravo za ništa rintale, jer bi nakon tih par tjedana dobile "otkaz" bez isplate. Ne kažem da bi on tako postupio, al sam ocijenila da mi je pametnije pričekati "konkretnu" ponudu, odnosno, ugovor od prvog dana rada ;-)

 

Eto, to su moja iskustva, uz to sam dobila još neke informacije o njemu, niti loše niti dobre, osrednje...i odlučila sam ga odbiti.

 

Tko god se prijavljivao, želim im sreću, eto, da nije te njegove suradnice, uopće ne bi dvojila..ovako...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, toliko je velika nezaposlenost da si poslodavci mogu dozvoljavati takva preser.., i što je štos veći, još će i pronaći nekoga tko ispunjava takve uvjete i radit će za tu lovu.. jer nema što jesti, kako se kaže... nažalost.. sve je to HDZ..donio nama... ma bit će bolje..

Neki dan mi jedna medicinska sestra kuka kako se je naradila taj neki mjesec i dobila samo malo preko pet milja plaću..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

slažem se da treba potpisati ugovor od prvog dana rada, ali ima kvaka- staž se računa od upisa u imenik hok-a. ja u ovom uredu radim 5 mjeseci, no kako je prvih mjesec dana bilo '' upoznavanje'' pa sam propustila sjednicu hok-a, koje potom nije bilo iduća dva mjeseca, zapravo radim dva mjeseca.jednostavno ne možeš puno birati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija