Jump to content

punomoć-čekovi


studentica.PFRI

Preporučene objave

Poštovani, molim pomoć.

 

Moja majka se brine o svom ujaku koji je u domu, bolestan i teško pokretan. Dao joj je punomoć na račun u banci no od nedavno mu je počela stizati isplata inozemne mirovine iz Slovenije, Austrije i Slovačke na isti račun. Ti obroci mirovine stižu u obliku čekova koje mama bez posebne punomoći ne može upisati već svaki put mora voditi njega u banku da potpiše ček da bi dobio sredstva.

Kakvu punomoć sastaviti i što napisati kako bi ona ubuduće mogla svaki ček potpisati? Može li se to uopće?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ujaka "spakovati" u auto, otići u svaku banku preko koje dobiva mirovinu i zamoliti ove curice sa šaltera banke da prošeću do automobila u kojem ujak sjedi te predočiti svu dokumentaciju (osobnu iskaznicu -opunomoćenika i ujakovu) prethodno zamoliti da pripreme dokumentaciju koju će on potpisati - punomoć da može mama raspolagati, tj. podići njegovu mirovinu..

 

Službenice iz banke mogu ocijeniti-posumnjati u njegovu poslovnu sposobnost, e onda može biti problema.

 

Ali pokušajte....možda neće biti nikakvih problema.

 

Ili, skuplja opcija da bankarski službenici dođu kod ujaka u dom i u prisustvu opunomoćenika, potpiše dokumentaciju tj. opunomoći mamu.

 

Ukoliko neka službenica posumnja u njegovu poslovnu sposobnost (psihhičko oboljenje...), onda se može dogoditi da dođe do problema, ali o toj temi...........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je. Mora svake godine ispunjavati "upitnik iliti formular" da je "živ" i poslati na adresu mirovinskog, Arbajcamt - Mirovinsko od svake države gdje je radio, Austrija Penzionverschierung.........mirovinsko svake države iz koje dobiva mirovinu.

 

Oni će tražiti potvrdu života (obično pošalju formular-katkada i preveden na hrvatski jezik) koja se mora ovjeriti kod javnog bilježnika i vratiti poštom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija