Jump to content

Građevinska dozvola objekta građenog prije 1968.g. dograđen 80-tih godina


jmarovi5

Preporučene objave

Legalnost objekta

 

Objekt je sagrađen prije 1968 godine (kamena kuća stara 100 g.), negdje 1980-ith objekt je tlocrtno proširen (dograđen) za bruto 20 m2, te je nadograđeno potkrovlje od 45 m2.

Prethodni vlasnik je prije par godina nekretninu etažirao, elaborat o etažiranju je identičan današnjem stanju objekta. Ured državne uprave za graditeljstvo je elaborat potvrdio, sve tri etaže i njihove površne. U potvrdi piše da je objekt sagrađen prije 1968 god.

U zemljišniku uknjižene su etaže sa površinama iz elaborata o etažiranju, ali na katastru upisana je površina objekta koja je daleko manja nego postojeća.

Dali je objekt legalan? Što raditi da se površine upisane u zemljišniku provedu? Ing. građ. Arhitekt kaže da se ne brinem jer po njegovom tumačenju površina upisana u Katastru je identična tlocrtnoj površini objekta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

To što objekat ne izlazi iz gabarita utvrđenih građevinskom dozvolom ne znači da ne trebate legalizirati višak izgrađenih metara .

Vi trebate tražiti rješenje o izvedenom stanju ,platiti komunalni i vodni doprinos za one m2 koje ste naknadno gradili . To što je arhitekt rekao da nema problema vjerojatno je mislio da neće biti nemoguće legalizirati .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija