Jump to content

Sporost drzavnih institucija u zastupanju djetetovih prava


SUNRISE08

Preporučene objave

Poštovani,

ovim putem se javljam ne očekujući baš ništa,nego više iz ogorčenosti prema ovom sustavu.

 

Naime bivša supruga je samoincijativno prestala uplačivati alimentaciju za naše dijete koje je rastavom dodjeljeno meni,kao razlog navodi nezaposlenost,iako je neko vrijeme dobivala naknadu sa biroa ni tada nije uplačivala ništa.

 

Čekao sam 7 mj uopće ne pitajući ništa,te sam joj poslao pisanu opomenu o nastalom dugovanju alimentacije sa napomenom ako se barem ne javi da se dogovorimo kako će mi počet otplačivati dug,da ću biti prisiljen prijaviti ju drzavnom odvjetništvu.

 

Kako se nije udostojila javiti mjesec dana nakon poslane opomene(sa povratnicom;znači primila je istu)sam otisao na policiju i predao kaznenu prijavu,na što su mi odgovorili da će to predati drzavnom odvjetništvu.

 

Prošlo je mjesec dana i nitko ništa ne poduzima,koliko je potrebno čekati da se netko pokrene,zar nisu u pitanju djetetova prava,zar u ovom slučaju nije dijete zakinuto i u nekom dijelu ugroženo.

 

Svojem odnosno našem djetetu nastojim pruziti sve potrebno da ne osjeti nikakvu razliku što je dijete rastavljenih roditelja i što njena majka ne pridonosi njenom uzdrzavanju.

Ali ipak mislim da nije fer i u redu da se ona samo tako odluči ne dopridonositi za naše dijete koje je školske dobi,a znademo svi kakve su potrebe školskog djeteta od knjiga, pribora i odjeće koju dijete u dobu razvijanja svako malo prerasta.

 

Napominjem da je od rastave do danas (5g) već bilo problema sa plačanjem alimentacije te sam već morao preko postupka ovrhe naplatiti alimentaciju,čak je trazila putem tuzbe da joj sud smanji alimentaciju sa 823kn(dijete ima 11g)na 500,00kn što je sud odbio.

 

Bio sam u nekoliko navrata u centru sa istim problemom pa su me uvijek odgovarali i rekli pa dajte se pokusajte nekako dogovoriti,pa kao neka podnesem tuzbu nza ovrhu.

Kome da podnesem tuzbu kad je bivša nezaposlena a niti se ne trudi naći posao,nema ništa na sebi zivi u domu roditelja koji ju i financiraju(izlasci,cigarete,kozmetički tretmani....)

 

Nebih htio duljiti iako bi mogao napisati cijeli roman o nasem zajedničkom zivotu(6g) i nebrigu i aljkavost prema djetetu,

kao što sam napomenuo javljam se više zato što sam ogorčen u "brzinu" i adekvatnost našeg sustava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

1. Ako roditelj ne plaća doprinos 6 mjeseci ili dulje, to je dužan Czss tijekom najdulje 3 godine i iznos je cca 500 kn. Čudno da vas nisu na to uputili - zatražite to od njih.

 

2. Ako je majka nezaposlena i nema za doprinos, onda možete pokrenuti sudski postupak kojim ćete tražiti da doprinos za uzdržavanje plaćaju baka i djed.

 

3. Ne znam koje će dobro za dijete nastati iz eventualnog odlaska majke u zatvor? Sami kažete da se ovrha ne bi mogla provesti jer majka nema imovine.

 

4. Vaša je ogorčenosti, ma koliko bila opravdana, jedno, a dobrobit djeteta nešto sasvim drugo, pa pokušajte te dvije stvari odvojiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija