Jump to content

sezonski obrt


coobra

Preporučene objave

pozdrav...

 

 

zanima me ako mi netko moze odgovoriti na par pitanja vezanih za otvaranje sezonskog obrta... naime zelim otvoriti sezonski obrt za obavljanje djelatnosti vezanih za njegu tijela ( masaze,pedikure,manikure i sl.). sad mezanima dali je za sezonski obrt potrebna strucna sprema ( inace djevojka koja bi tu trebala raditi ima završene 3god. kozmetičke škole ) te kako ide sama procedura prilikom otvaranja obrta te dali ja kao zaposlena osoba u drugoj djelatnosti mogu otvoriti sezonski obrt na svoje ime za obavljanje istog iako neman kvalifikacije za takav tip djelatnosti... srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

PRAVILNIK O DJELATNOSTIMA KOJE SE MOGU OBAVLJATI KAO SEZONSKI OBRTI propisuje koje se djelatnosti mogu obavljati kao sezonski obrti.

Sezonski obrti mogu se obavljati u trajanju od najviše šest mjeseci godišnje, neprekidno ili s prekidima. Fizička osoba može obavljati sezonski obrt ako pored općih ispunjava i posebne uvjete za obavljanje određene djelatnosti.

 

Vaše djelatnosti, koje želite obavljati se svrstavaju u ;

 

96.04 - Djelatnosti za njegu i održavanje tijela ( djelatnosti turskih kupelji, sauna, parnih kupelji, solarija, salona za mršavljenje, salona za masažu itd. ).

 

96.02 Frizerski saloni i saloni za uljepšavanje

Ovaj razred uključuje:

– pranje, podrezivanje i šišanje kose, friziranje, bojenje, nijansiranje, onduliranje, izglađivanje kose i slične djelatnosti za muškarce i žene

– brijanje i podrezivanje brade

– masažu lica, manikiranje i pedikiranje, šminkanje itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djelatnosti 96.02 i 96.04 su Pravilnikom svrstane u vezane obrte, za čije obavljanje se moraju ispuniti određeni stručni uvjeti.

Masažu može obavaljati osoba sa završenom srednjom školom, koja je stručno osposobljena za masažu.

Pedikuru može raditi pediker sa položenim majstorskim ispitom.

Kozmetičku djelatnost može obavljati kozmetičar sa završenom školom u 3-godišnjem trajanju.

Vi možete otvoriti obrt na svoje ime, ali za obavljanje djelatnosti morate zaposliti osobe koje imaju potrebne kvalifikacije i koje će vam biti nositelji obavljanja tih djelatnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija