Jump to content

Voznja u alkoholiziranom stanju , prometna sa malom materijalnom stetom


sejn1967

Preporučene objave

Dobar dan postovani,

 

Zao mi je sta se moram ovdje oglasiti za savjet , ali sta se moze svi mi imamo slabi trenutak.

 

Pocetkom Veljace 2013 sam prouzrokovao manju prometnu nesrecu koje uopce nisam bio svjestan, te sam se nastavio kretati bez zaustavljanja. Muzika mi je u automobilu bila glasna a kretao sam se malom brzinom u samome gradu.

 

Nakon sat i pol vremena policija mi je dosla na vrata stana i tek tada sam sazno da sam pruzrokovao laksu prometnu nesrecu. Ocito da mi je osoba s kojom sam imao tu nesrecu zapisla moju registraciju i prijavila me.

 

Tada mi je napravljen alkotest i napuhao sam 1.52 promila, u zapisniku je taj iznos umanjen za gresku uredaja na 1.42 promila. Znaci u policijskome zapisniku stoje obe izmejrene vrijednosti. Ovjde moram napomenuti i priznati da sam sam prije same prometne konzumirao 3 pive a da sam naknadno po dolasku u stan konzumirao jos par njih. Jer sam u stan dosao desetak minuta nakon te male prometne koje nisam ni bija svjestan. Ne zbog pijanosti vec jednostavno nisam bija svjestan da sam okrznuo doticno vozilo.

 

Nakon toga smo otisli do auta i tamo su mi slikali ostecenje koje je je u stvari bila samo ogrebotina na braniku. Moj poravak je kostao 700 Kn.

 

Receno mi je da cu dobit poziv od suca za prekrsaje , sto sam sada i primija. Zakazan sam kod suca za prekrjsaje sredinom Travnja.

 

Molm Vas ako mi mozete napisat koliku i kakvu kaznu mogu ocekivati od suca za prekrsaje. Dali mogu biti kaznjen zatvorskom kaznom ili samo materijalnom.I neki savjet za pomoc.

 

Do sada iman sam jedan prekrsaj zbog prekoracenja brzine od prije tri godine.Vodim uredan obteljski zivot i stvarno mi je zao sta sam ovkavu nesmtrenost sebi dozvolija.

 

Iskreno mi je zao i sramim se.

 

Hvala dragome Bogu sta je sve samo ovako gore navedeno proslo.

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suci su ljudi od krvi i mesa koji će, ako im tamo sve ovako kažete, razumjeti ovako kako sam i ja sam razumio.

 

Jeste napravili grešku, ogrebali ste neko vozilo, niste imali frontalan sudar i utekli doma.

 

Kazna je sasvim izgledna i to u početnom iznosu od oko 7.000 kuna.

 

Zatvorskih kazni nema ako se sve lijepo plati.

 

Ne ide vam u prilog činjenica da ste i kod kuće konzumirali alkohol.

 

Na sudu će vam prvo pročitati za što vas policija okrivljuje, možete djelomično poricati, radite što hoćete, ali da sam na vašem mjestu ja bi kratko potvrdio to što će pisati i rekao da mi je žao i da neću više nikada.

 

Odmah bi predao potvrdu o visini primanja i potvrdu iz porezne o imovini.

 

Ovo baš i nije neki savjet, ali tom svojom samodestruktivnom obranom navodite suca da vam maksimalno umanji kazne, a njegova je ovlast da vas kazni novčano s oko 2000-3000 kuna i mjesec-dva zabrane upravljanja kategorijom tog vašeg vozila.

 

Možete se braniti i drugačije, možete reći da uopće niste pili dok ste vozili nego da ste popili 4-5 piva kod kuće, ali onda od naklonosti suca možete odustati. To bi zapravo napravio odvjetnik da ga angažirate.

 

Eto toliko, sada sami odlučite kako će te se braniti.

 

Predlažem vam da posjetite pravnika svog osiguravatelja i da im smjesta platite iznos kojeg su isplatili oštećenom, tako im izbjate razlog da regresno potraživaju to što bi i tako tražili i da vam ne diraju bonus.

 

Ako budete imali sreće (čitaj dobar pristup ljudima) iz ovog možete izaći za vrlo malo para.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija