Jump to content

razvod braka


tonnina

Preporučene objave

Postovani !

Imam dvoje djece i zelim se razvest od muza koji je alkoholicar i maltretirao je mene i djecu . Ostavila sam ga prije 7 mjeseci . Ne brine nikako za djecu ,ne viđa ih,samo me zove i zeli da mu dam djecu . Brakorazvodnu parnicu nisam jos pokrenula jer nigdje ne radim i zivim kod svojih roditelja . Dali postoji mogucnost ako ja pokrenem tu parnicu da on dobije skrbnistvo nad djecom ?

uređeno: od newbie
preogroman font
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, morate znati da cete u postupku razvoda braka (ukoliko ce on biti i sporazumni) morati proci kroz postupak posredovanja pred czss-om jer imate zajednicku malodobnu (niste naveli godine djece - ali pretpostavljam) djecu. To ce nekoliko mjeseci oduziti samu rastavu braka i pravomocnu odluku suda o dodjeljivanju djece na odgoj i cuvanje, alimentaciji i susretima druzenju s drugim roditeljem.

Ne morate se bojati da ce djeca biti dodjeljena ocu na odgoj i cuvanje jer ste i sami naveli da se ne brine pretjerano, bio je nasilan i slicno. A to podignete li Vi tuzbu ili suprug ili je zahtjev sporazuman nema nikakve veze s odlukom suda kome ce djeca biti dodjeljena na odgoj i cuvanje.

Ako ste otisli iz zajednickog kucanstva prije 7.mj. morate znati da je onda tada bracna zajednica prestala (ne i brak) a to je vazno ukoliko cete morati utvrđivati bracnu stecevinu.

 

p.s.mislim da bi bilo dobro da promijenite slova kojim pisete post jer ova velicina i font nije bas u skladu s pravilima foruma

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam pitanje na istu temu. Brat se razvodi. Dalje pišem "laičkim" terminima, jer niti sam sama u toj situaciji, niti se razumijem u to, pa oprostite na terminologiji. Dakle, zahtjev su predali, brat je dobio poziv pred cca dva tjedna, no, poziv za nju (kod nas je živjela) smo uputili na adresu njenih roditelja, u dogovoru s njima da će joj predati. Isto tako, brat ju je nazvao i rekao kad je termin. (Brat inače ima odvjetnicu, supruga nema, koliko znamo.) Nije se pojavila, poziv nije uručen. Nije stigao do roditelja još. Pretpostavljamo. Uglavnom, nije uručen, nije ga nitko preuzeo. Njoj inače odgovara odugovlačenje, njemu ne. Odvjetnica kaže da je supruga svejedno mogla doći, i bez uručenog poziva, no ova očito nije htjela. Koliko puta ona može tako "ne doći jer nije uručen poziv"? Jer to može svaki put tako, dok poziv ode od nas, pa ode na adresu njenih roditelja, pa ne stigne na vrijeme, ili joj ga oni ne predaju...mi znamo inače gdje ona živi sad. Ali dokumente ima sve na našu adresu, nije prijavljena na tu novu i čisto sumnjam da bi preuzela poštu. Može li joj se možda poziv dostaviti na posao? Ne, jel da? Mislim da sam negdje čitala da bi to bila nešto kao povreda dostojanstva tako nekako...pitali smo na policiji u vezi toga da ju odjavimo sa adrese, i dobili dvije kontradiktorne informacije: prva, da se samo ona osobno može odjaviti i prijaviti negdje drugdje, a druga, da ju mogu odjaviti moji starci kao vlasnici kuće u kojoj je živjela, a onda policija pokreće neku vrstu "potrage" za njenom novom adresom iako se nije na njoj prijavila.

 

Uglavnom, kako napraviti da ona slijedeći put primi poziv? Pa ne može valjda vječno ne biti prijavljena nigdje drugdje nego kod nas, pa ima opravdanje za ne primiti ga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija