Jump to content

Savjet - hitno - rastava - imovina


Lombarda

Preporučene objave

Dragi moji, trebam pomoć za prijateljicu. 20 godina je u braku, troje djece - 18, 16 i 7 godina. Njeni roditelji su joj dali novac početkom braka s kojim je ona digla zajedno sa suprugom kat za njih na kući njegovih roditelja. Ništa papirnato nije preneseno ni na njega ni na nju, naravno da račune nema. Prije godinu dana je otišla sa djecom kod njenih roditelja, ali se nakon 9 mjeseci bila prisiljena vratiti jer su joj roditelji takvi da samo preferiraju brata jer je muško - mi smo se tebe udajom riješili - tak nekak...

Ovaj je i dalje maltretira, rekao je da nema šta tamo tražiti u toj kući, ona da je to i njeno - on da će je uništiti tako da će sama otići.

Izbezumljena je i u teškom psihičkom stanju. Kćer, 16g je tati poslala sms o njegovom bezobrazluku, a on je sa time otišao na czss i naravno da će pozvati moju prijateljicu jer je to kao njeno maslo, a nije - ona nije ni znala za taj sms...

Da li ona ima ikakve šanse dobiti svoj dio obzirom da nema računa ni ničega papirnatoga???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morala bi se upustiti u dugotrajan i iscrpljujuc proces dokazivanja i podjele bracne stecevine (on je odvojen od razvoda braka i moze doci nakon razvoda, u pravilu i dolazi).

Vasa prijateljica ima pravo na svoj dio odnosno isplatu za dio koji je i ona privredila kako bi se napravilo samostalno kucanstvo. Za to ce joj trebati svjedoci.

Kci je dovoljno stara da, ako ce biti potrebe, potvrdi svoj stav prema ocu i kaze da nije pod utjecajem majke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija