Jump to content

Ovrha /T-mobile HITNO!


maraska

Preporučene objave

U petak, 26.04. sam primila na kućnu adresu rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. Radi se o neplaćenim računima za T-mobile koji su stizali na moje prethodno boravište. Dug prema T-mobileu sam danas podmirila (radilo se o iznosu od 350ak kn), međutim, troškovi ovrhe iznose sveukupnih dodatnih 971,25kn.

Ne znam što sad učiniti - žaliti se na rješenje radi previsokih potraživanja odvjetnika ili platiti u roku od 8 dana trošak sastava ovrhe, javnog bilježnika i dostavu? Kako bi se postupak razvijao u slučaju da podnesem žalbu? Ukoliko se odlučim platiti, kome uplaćujem taj iznos?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovor na drugo i treće pitanje.

 

Ukoliko podnesete žalbu pokreće se sudski proces. U žalbi ćete napisati razlog zašto ulažete prigovor na prijedlog ovrhe, taj razlog treba "dokazati" na sudu. Ukoliko je to npr. prigovor zbog visokih troškova ovrhe, a isti su naplaćeni u skladu sa propisanim tarifama, sud će odbaciti vaš prigovor i presuditi u korist ovrhovoditelja. U tom slučaju plaćate dug + troškove ovrhe + kamate + sudske troškove.

 

Platili ste dug, ali prekasno da bi izbjegli troškove ovrhe. Ne vjerujem da će ovrhovoditelj odustati od tih troškova jer su odvjetnik i bilježnik već odradili svoj dio posla.

 

U prijedlogu ovrhe vam je navedeno na koji račun treba uplatiti dug i na taj dug trebate obračunati i kamate inače će vam sjesti na račun i naplatiti se sa ovrhom.

 

Iznos kamata nije naveden jer bilježnik ne zna točan datum kad ćete vi podmiriti dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poslati prigovor na rješenje za ovrhu uz obrazloženje(javnom bilježnioku ) da priznajete dug i da ovrha nije bila potrebana . u prigovoru navedite da su troškovi ovrhe previsoki i da nisu bili potrebni.

uz prigovor priložite i kopiju uplatnice za dug.

 

da ste dug platili po opomeni ovrha bi bila neopravdana .

nebi bilo troškova JB i odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam platila 425kn troška ovrhe na račun HT-a (trošak sastava ovrhe, javnog bilježnika i dostave, budući da plaćam unutar 8 dana od primitka rješenja o ovrsi) te sam također kopije uplatnica o podmirenim dugovima poslala prioritetno poštom javnom bilježniku i odvjetniku. Shvatila sam da ću radije biti gladna do kraja mjeseca nego strepiti što će se dalje desiti, s rogatima se ne valja bosti.... nadam se da je ta priča sad završena? Ako (još) nije, prosvijetlite me, molim vas...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija