Jump to content

pokvareno hep-ovo brojilo


plumica

Preporučene objave

poštovani, lijepo molim informaciju. Jučer sam prilikom upisivanja stanja brojila za struju na internetu, ( dostava očitanja ), primjetila da je stanje na brojilu isto kao i kod prošlog očitanja. Malo mi je bilo čudno pa smo danas još jednom provjerili. Radi se o brojilu mojih roditelja koji su već neko vrijeme u preplati, mislim zadnjih godinu dana, pa ne plaćaju akontacije nego se skidaju s preplate. Danas kad sam malo bolje pogledala dostavljena stanja brojila ispada da brojilo stoji na istom već godinu dana. U međuvremenu, nakon naše dostave očitanja putem interneta, prije godinu dana, vidljiva su i dva očitanja brojila od strane elektrinih djelatnika, sve s istim stanjem. Dakle, očito je da brojilo ne radi. Pitanje je da li elektra sada može mojim roditeljima zaračunati nekakvu potrošnju struje za taj period koji brojilo ne radi. Pa brojilo je njihovo, i oni su ga očitavali, a nisu primjetili da ne radi. Temeljem čega bi oni mogli , tj imali ev. zakonsku mogućnost, naplatiti nekakvu potrošnju kad ona nije evidentirana. Moj otac misli da će im sad naknadno zaračunati nekakvu potrošnju temeljem nekakvog prijašnjeg prosjeka. Ja mislim da nemaju na to pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Kada sumnjate u ispravnost brojila za struju ,imate pravo tražiti provjeru ,koju Vi plaćate (radi se o prijevremenom baždarenju).U slučaju da je brojilo neispravno HEP je dužan

izvršiti ispravak preplaćenih iznosa na bazi potrošnje u vrijeme kada je brojilo bilo ispravno.

HEP-u podnesete pisani zahtjev za provjeru brojila .

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija