Jump to content

Ilegalni download


Murciano

Preporučene objave

Tema je diskutabilna, ali ja bih ti preporučio da to ne radiš i da skidaš samo sa onih stranica gdje je to dozvoljeno i sadržaj koji je dozvoljen za besplatan download.

 

Torrenti su pod povećalom, mnoge stranice sa kojih se skidao ilegalni softver su "ukinute" i sve što radiš, činiš na vlastitu odgovornost.

 

Uvijek ostavljaš iza sebe trag IP adresu koju je teško sakriti (postoje razni softi koji prividno sakriju IP adresu, ali ako netko želi, ući će ti u trag, a onda možeš imati neugodnosti).

 

Sada ulazimo u EU pa će kontrole biti još više pooštrene i pripazi što skidaš sa neta.

 

Pročitaj na internetu, ima dosta o toj temi.

 

http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/166682/Default.aspx

 

http://www.24sata.hr/internet/skidate-torrente-nova-studija-otkriva-da-vas-sigurno-prate-280292

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Primjer: Osoba A(zlonamjerna) zamoli osobu B da joj downloada neki film i pjesme a onda te kasnije prijavi da si ti to skinuo i na neki način distribuirao toj osobi.

 

Onda ti tu osobu lagano prijaviš za poticanje na kazneno djelo iz čl. 285. ili 286. KZ-a, pa će ti pravit društvo na optuženičkoj klupi. Al nemoj brinut - kod nas toga baš i nema, znam za jedan slučaj, di je lik oslobođen jer sud nije mogao sa sigurnošću utvrditi tko je konkretno skinuo sadržaj. Naime, radilo se o kompu u kući, u kojoj žive taj lik, sestra, brat, roditelji i baka, i lik se branio da on to nije napravio, a tko je da ne zna. Uglavnom, najjače je bilo kad je rekao da je možda i baka! Koja ima, uzgred rečeno 87 godina! I naravno da je oslobođen - ne možeš kolektivno optužiti cijelu obitelj.

 

Al pripazi malo na netu, imaš puno primjera, doduše iz SAD-a di su naj..ali pojedinci, totalni anonimusi, koji su da stvar bude "ljepša" skinuli samo jednu pjesmu ili neki smiješni program, al nije bio free i evo ti ga. Jedine velike zvjerke koje su ulovili su ekipa iz Napstera i Kim Dotcom iz MegaUpload-a, iako je kod njih malo druga priča - oni su omogućavali ljudima skidanje i razmjenu sadržaja koji su autorsko djelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Divota je kad možeš na taj način nekoga za poticanje optužiti, samo nisam siguran kako to osobi B može pomoći u tom slučaju :)

Čuo sam za te anonimuse s par skinutih pjesama koji su poslužili kao upozorenje i s milijunskim kaznama.

Nadodao bi uz napster i Piratebay kojima se sudilo. Dobar dokumentarac o njihovom suđenju i pritisku od SAD kompanija na Švedski pravosudni sustav:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija