Jump to content

Otkaz zbog zatvaranja radnog mjesta


nimarmat

Preporučene objave

Pozdrav, imam nekoliko pitanja pa molim pomoć, odgovorite što znate. 1. Radim već 4 godine kod istog poslodavca, trenutno koristim porodiljni. Moja poslovnica se nedavno zatvorila pa me zanima imam li pravo na otpremninu kad se vratim s porodiljnog? 2. Što učiniti kada vas poslodavac "sili" da potpišete sporazumni raskid ugovora o radu, kome to prijaviti? 3. U mom ugovoru kao radno mjesto stoji: "rad se obavlja u poslovnici u mjestu XX i drugim mjestima", ta druga mjesta nisu navedena pobliže. Također sam se ugovorom obvezala da ću za potrebe firme ponekad pristati na povremeni rad u drugim mjestima. Znači li to da me poslodavac nakon povratka može kako hoće vozati po udaljenim mjestima dok me ne prisili na taj način da sama dam otkaz ili ipak postoji neki realni period u kojem to više neće moći raditi? 4. Imam neiskorišteni godišnji odmor od prošle godine. Kako pokrenuti zahtjev i kome se obratiti da mogu iskoristiti taj godišnji da ne propadne, ima li mi poslodavac pravo odbiti taj godišnji i mogu li dobiti otkaz dok sam na godišnjem jer se poslovnica zatvorila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

1.ukoliko je prestala potreba za tvojim radnim mjestom, ako ti poslodavac da otkaz kao tehnološki višak imaš pravo na otpremninu u skladu sa radnim stažom koji si ostvarila kod tog poslodavca. 2.Kad te poslodavac sili da potpišeš sporazumni raskid ugovora, onda ga ti NE POTPIŠEŠ nego mu kažeš da ti napiše novi raskid ugovora radi toga jer si tehnološki višak, pa onda odmah poslije porodiljnog otvoriš bolovanje (radi vrtoglavice, glavobolje isl.) i čekaš da ti poslodavac da otkaz kakav želiš. 3. Da. Može te vozati i na taj način prisiliti da sama daš otkaz. 4. Ne znam, ali mislim da možeš iskoristiti taj godišnji bez obzira na zatvaranje poslovnice. Čitajući ovaj tvoj post sve mi se čini kao da radimo za istoga poslodavca. :glavomozid:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija