Jump to content

zaštita većinskog vlasnika nekretnine od manjinskog


Beata

Preporučene objave

kako da se roditelj (vlasnik 1/2 kuće) zaštiti od maltretiranja i prijetnji manjinskog vlasnika (1/4) da će pri seljenju u vlastitu kuću uništiti stan i odnijeti sve što je ikad ugradio-renovirao u toj kući (za vlastite potrebe i uživanje proteklih 20 godina) - pri tom misleći na keramičke pločice, instalacijske cijevi, ugradbeni namještaj...i sl (s tim da je radove vršio, pregrađivao prostorije bez pitanja i suglasnosti većinskog i drugog manjinskog suvlasnika? što suvlasnik smije iznijeti iz kuće pri seobi (osim osobnih stvari i mobilnog namještaja, onog što nije ugrađeno u objekat)? što je s pravima većinskog i drugog manjinskog vlasnika (također 1/4), kako se mogu zaštiti i ograničiti devastaciju objekta pri seobi? da li se to što je radio na objektu može smatrat amortiziranim, budući da taj valsnik 1/4 uživa i koristi 90% kuće, a većinski vlasnik jedva 10% i uz to je izložen svakodnevnom verbalnom maltretiranju , čak i fizičkom u 2 navrata?drugi vlasnik 1/4 ne živi u roj kući i nema pravo uživanja svog dijela (nije etažirano), a da li može zatražiti kakvu naknadu za korištenje od strane tog drugog 1/4-skog suvlasnika njegovog djela za godine unatrag?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bez obzira ako je taj koji "otuđuje" kupio tu stvar? i ugradio je u objekat te je koristio za vlastite potrebe (vlasnik 1/2 i 1/4 nisu koristili te stvari), uz napomenu da prije pregrađivanja prostorija i vršenja građevinskih radova nije ni pitao ni tražio suglasnost ostalih suvlasnika? taj roditelj nije uzdržavan od strane djeteta (tog što ga sad uznemirava u vlastitoj kući) jer ima svoja primanja i dosad je bio relativno zdrav.da li se ta seoba može kako regulirati -nadzirati da ne dođe do nepotrebne štete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija