crni_leptir objavljeno: 3. lipanj 2013. Dijeli objavljeno: 3. lipanj 2013. Poštovani, zaposlen sam u jednoj osnovnoj školi. Na povratku s posla sam doživio prometnu nesreću. Zanima me postoji li neka odšteta ili isplata osiguranja koju bi mogao primiti kao nadoknadu odnosno postoji li neko kolektivno osiguranje za osobe zaposlene u školama koje bi mi se trebalo isplatiti? Pripada li to kategoriji ozljeda na radu? Unaprijed zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 4. lipanj 2013. Dijeli odgovoreno: 4. lipanj 2013. Najvjerojatnije ste osigurani preko Croatia osiguranja, no dajte malo opišite taj događaj s obzirom da postoji mogućnost i naplate štete putem neke druge police. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
crni_leptir odgovoreno: 6. lipanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 6. lipanj 2013. Najvjerojatnije ste osigurani preko Croatia osiguranja, no dajte malo opišite taj događaj s obzirom da postoji mogućnost i naplate štete putem neke druge police. Poštovani, kao što sam naveo nezgoda se dogodila s povratka na posao (posao cca 40 km od kuće, putujem svaki dan). Bilo je ružno vrijeme i izletio sam u zavoju i zabio se u neki zidić. Nitko nije bio samnom, policija je uredno izašla na teren, bila je i hitna i oni su mi rekli da kod njih mogu doći po neku potvrdu ako mi bude trebalo u smislu ozljede na radu za poslodavca. Dosad me nitko ništa nije tražio niti uputio u školi. Eto, ako Vam trebaju još neki podaci slobodno pitajte, sam nisam siguran što bi moglo biti bitno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 6. lipanj 2013. Dijeli odgovoreno: 6. lipanj 2013. Ukoliko je pokrenut nekakav postupak od strane Mupa tada vam ni ne bi trebalo priznati prava po ozljedi na radu, ukoliko nije i netko vam je priznao taj događaj pod ozljednom na radu vrlo je upitna bilo kakva odšteta s obzirom na opis događaja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
crni_leptir odgovoreno: 7. lipanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 7. lipanj 2013. Ukoliko je pokrenut nekakav postupak od strane Mupa tada vam ni ne bi trebalo priznati prava po ozljedi na radu, ukoliko nije i netko vam je priznao taj događaj pod ozljednom na radu vrlo je upitna bilo kakva odšteta s obzirom na opis događaja. Poštovani, u Mup-u nije pokrenut nikakav postupak, ja sam dobio kaznu u najnižem iznosu od cca 1100 kn uredno sljedeći dan platio. Rečeno mi je da to samo ide njima u evidenciju i dalje nema nikakvog postupka. Nisam siguran radi li se ovdje o ozljedi na radu, ali me zanima postoji li kakvo osiguranje koje se može isplatiti kao djelatniku škole koji je nastradao prilikom povrataka s posla? Zanima me i jel' bitno ako je osoba išla na posao, s posla ili npr. za vrijeme odmora odnosno mijenja li ovo na stvari. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 7. lipanj 2013. Dijeli odgovoreno: 7. lipanj 2013. Taj događaj, odnosno prava koja proizlaze iz njega ne mogu se priznati ozljedom na radu jer se radi o skrivljenom ponašanju radnika i prema tome nemate po istom ni pravo na bilo kakvu nadoknadu štete. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.