Jump to content

uknjižba u zemljišne knjige pomoć, hitno je


matej misevic

Preporučene objave

Poštovani, Imam slijedeći problem: otac je prije mjesec-dva predao u ZK ured zahtjev za uknjiženjem na stan temeljem ugovora o zamjeni sa bivšim vlasnicima u kojoj smo im mi ustupili stan za stan u kojem trenutno živimo, to je bilo ratne 1992. Prije neki dan je otišao u općinski sud da bi mu rekli da je zahtjev odbijen. Naime, kao vlasnik stana vodi se tvrtka Jugomont (mislim da mu je pravni sljednik Industrogradnja koja je u u predstečajnoj banani), koja je stan prodala NN osobi, koja je stan prodala toj obitelji s kojom imamo ugovor o zamjeni. Nikakav naputak ocu nisu dali kako da riješi taj problem, pa me zanima kako bi se to moglo riješiti. Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zakompliciralo se nažalost. Kako u vrijeme kupoprodaje stana nije bio učinjen elaborat o etažiranju, na ugovoru se nalazi samo broj čestice, bez broja etaže, kojih ima preko 200. Sud i zbog toga odbacuje zahtjev, jer se ne može utvrditi o kojem dijelu zgrade (etaži je riječ). Etažiranje je napravljeno prije par godina, a zgrada 70-tih. Što onda tu napraviti? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako stoji u izvadku iz ZK: 1. DRUŠTVENO VLASNIŠTVO 1/12.1. Uknjiženo je pravo korištenja za korist:

1. JUGOMONT PODUZEĆE ZA INDUSTRIJSKO GRAĐENJE SA SOLIDARNOM ODGOVORNOŠĆU

OOUR HORVAĆANSKA BR. 11, ZAGREB

 

Moj otac je 1992 obavio zamjenu stana sa prijašnjim "vlasnikom" koji je kupio od prethodnog "vlasnika" i za to imamo ugovore. nemamo ugovor o kupoprodaji između jugomonta i nazovimo ga 2. vlasnika. Shvaćam da to treba prikupiti i radim na tome, ali kako riješiti problem dokazivanja da se radi upravo o tom stanu kad zgrada nije ni bila etažirana. Može li se ovaj problem uopće riješiti i mogu li ja ostati bez stana u kojem živim od djetinjstva?!? i još jedno pitanje, mogu li jednostavno pokrenuti ispravni postupak pred sudom i što je za to potrebno? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija