Jump to content

T-Mobile Ovrha - Pomoć!


maraska

Preporučene objave

U travnju sam primila ovršni prijedlog od strane T-mobilea za dug od prošle godine. Kako je pisalo na prijedlogu, ukoliko se plati u roku od 8 dana po primitku, plaćaju se samo troškovi sastava prijedloga, javni bilježnik i dostava. Otišla sam u T-Mobile, podmirila svoj dug prema njima i uplatila još 425 kn navedenih troškova.

U utorak,4.6. zaprimila sam obavijest od javnog bilježnika kako je moje dugovanje podmireno s datumom 29.5.

ALI...

Danas mi je kartica odbijena u trgovini. Kad sam stigla doma, otišla na net banking, srce me strefilo - Fina mi je s računa 4.6. skinula još 1400tinjak kn kao prisilnu naplatu ovrhe. Ne znam što reći.

Jesam li negdje pogriješila u tumačenju tog prijedloga?? Jesu li oni imali to pravo iako sam uplatila navedeno unutar roka od 8 dana?? Kako je moguća takva prisilna naplata 6 dana nakon što sam dobila obavijest o podmirenju duga??

 

Hvala na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izravna naplata novčane tražbine na temelju ovršne odluke i nagodbe domaćeg suda, upravnog tijela, odnosno obračuna poslodavca

Članak 209.

(4) Agencija će primjerak zahtjeva s podacima o ovršnoj odluci i nagodbi domaćeg suda ili upravnog tijela, odnosno obračunu poslodavca na temelju kojih je zatražena izravna naplata poslati ovršeniku na adresu iz zahtjeva za izravnu naplatu.

 

prije naplate duga sa računa fina je ovršeniku trebala dostaviti primjerak zahtjeva .

ako primjerak zahtjeva nije dostavljen prije naplate š računa

uputiti pismenu žalbu na Ministarstvo pravosuđa

obratit se i HNB zbog nezakonitog postupanja fine.

obratit se i državnoj inspekciji, zbog nezakonitog postupanja .

sumnjam da ćeš puno postići ali treba biti uporan. naplatili su troškove zbog nazakonitog postupanja javnog bilježnika koji nije povukao zahtjev za izravnu naplatu.

predsjedniku nadležnog Županijskog suda pisati žalbu na postupanje javnog bilježnika.

 

Pravna sredstva ovršenika

Članak 210.

(1) Nakon što primi obavijest o tome da je protiv njega zatražena izravna naplata tražbine na temelju ovršne odluke i nagodbe domaćeg suda ili upravnog tijela, odnosno obračuna poslodavca, prema odredbi članka 209. stavka 4. ovog Zakona ili nakon što na drugi način sazna za to da je zatražena takva naplata protiv njega, ovršenik može predložiti sudu da donese rješenje kojim će naložiti Agenciji da odgodi izdavanje naloga bankama za prijenos zaplijenjenih sredstava odnosno rješenje kojim će pljenidba i prijenos proglasiti nedopuštenim.

(4) Ako prijenos sredstava s računa ovršenika bude obavljen prije nego što sud dostavi rješenje kojim prihvaća prijedlog o odgodi ovrhe ili rješenje kojim proglašava pljenidbu i prijenos nedopuštenim (članak 209.), ovršenik može u posebnoj parnici ostvarivati svoje pravo na povrat tih sredstava, kao i pravo na naknadu štete.

 

tužbom, stjecanje bez osnova, tražiš povrat sredstava i troškova .

provjeri u fini na čiji račun je uplaćen novac, t-koma ili JB

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Primjerak zahtjeva nikada nisam ni dobila, jedino to pismo od javnog bilježnika kojim mi se potvrdilo sravnjavanje duga. Dakle ovo je greška i JB i Fine? Njega koji nije povukao zahtjev i njih koji mi nisu poslali taj zahtjev? Očajna sam!

Dakle moram ovo vući na sud? Jer ne dam im ni lipe više od onog što moram a to sam im i dala! Novac je otišao na rn HT-a, koliko vidim na net bankingu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Dragi moji!

 

Prije par godina bila sam pretplatnički korisnik mreze T-mobile.Dva mjeseca od isteka ugovora, raskinula sam ga. Slučajno sam saznala neki dan (kad sam zvala službu za korisnike za nekakav mobitel na pretplatu)da zbog neplaćena dva računa iz 2008.g koji su iznosili 600kn zajedno(za ta dva mjeseca kad se ugovor raskinuo) račun se popeo na 4800, 00kn sa kamatama). U T-mobile su mi rekli da kontaktiram odvjetničko društvo Hanžeković. I jesam. Međutim, žena mi je rekla da nazovem javnog bilježnika L.Škarićić Sinčić da je to njemu proslijeđeno i rekla mi broj ovrhe. Pitala me je za prijedloz o ovrsi.Ja nikakav prijedlog o ovrsi nisam dobila. Moram ići u Zagreb da tražim uvid u spis kod tog javnog bilježnika(ZABOGA!!!).A rečeno mi je da je parnica već pokrenuta. Što mi je činiti? Ne želim troškove suda, ako je ikako moguće izbjeći i plaćanje toga, to je bilo prije 5 godina, a OVRV je 2009. Napominjem da ništa nisam primila na kućnu adresu, NIKADA, i da sam neki dan za to slučajno saznala.... MOLIM VAS...POMOZITE AKO IKAKO MOŽETE :( otkuda mi 5000,00kn da to sada platim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozzzz, dali bi mi netko mogao pomoci, prije par dana dobio ovrsni postupak od hanzekovica u svezi ovrheu iz 2003kojem pise da sam na racun tcoma uplato odreden iznos I da ih kontaktiram u roku od

8 dana radi dogovora za obrocno placanja preostalog duga a preostali dug prema tcomu je 36

 

kn troskovi 700 kn I kamate 700 dali je tal ovrha otisla u zastaru I zasto se nisu javili svih tih 10 gog

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija