Jump to content

Polovicna prodaja auta


Amir93

Preporučene objave

Postovani,

molio bih vas da mi pomognete u problemu u koji sam se sam uvalio vlastitom nepaznjom. :(

 

Danas, u Nedjelju, sam prodao automobil. Kupoprodajni ugovor smo medjusobno potpisali, uz prisutstvo trece osobe. Dogovor je bio da se nadjemo u Ponedjeljak kako bismo ugovor ovjerili kod javnog biljeznika. Dao sam covjeku auto i dokumente, te preuzeo dogovoreni novac.

 

Nakon tri sata mi je covjek poslao SMS da autu ne radi prednji pogon (auto je 4X4), te da si uzmem auto nazad i vratim mu novce. Nakon toga sam ga zvao nekoliko puta, no covjek se ne javlja.

 

Kvar koji je naveo je moguc jedino u slucaju nestrucnog rukovanja, u suprotnom auto uopce ne bi bio u voznom stanju. Dakle, tvrdim da je auto bio ispravan u trenutku primopredaje.

 

Sad mene zanima sto da napravim u slucaju ako covjek nece htjeti potpisati kupoprodajni ugovor kod javnog biljeznika ili se uopce vise ne javi. Jasno mi je da u tom slucaju nakon isteka registracije on ne moze auto niti prodati niti registrirati. No do tog vremena on moze napraviti hrpu prekrsaja koji ce stizati na moju adresu. To je jedan od razloga zasto ne zelim uzeti auto nazad. Drugi je razlog taj sto je mogao zamjenijeniti sve ispravne dijelove iz auta, tim vise sto covjek radi u autoservisu.

 

Dodatni je problem sto uskoro selim iz Hrvatske, te necu biti u mogucnosti na sudovima dokazivati da auto vise nije bio kod mene. Mogu li u tom slucaju nekome dati punomoc za takve stvari i kome?

Posto imam nekretnine na svoje ime u Hrvatskoj, moze li mi doci ovrha na nekretninu zbog eventualnog prometnog prekrsaja?

 

Unaprijed hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobili ste svoj novac, za ovjeru ugovora nije ni potreban kupac, ako ste snalažljivi kao većina nas znate sami kako dalje. Od bilježnika tražite 3 ovjerena ugovora.

 

Ugovor mu pošaljite poštom na kućnu adresu, po jednu kopiju pošaljite poštom preporučeno policiji i poreznoj.

 

U policiji odjavite svoju adresu u Hrvatskoj i prijavite da idete u inozemstvo.

 

Ovrha na nekretninu je moguća jedino u slučaju privatne tužbe oštećenog, tako ga zovem jer nisam povjerovao u vaše poštene namjere.

 

U problemima jeste, mislim da povratom dijela novca oštećenom ih možete potpuno neutralizirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija